VIDEO| O încăpere din Sala Polivalentă, inundată după ce o conductă de apă s-a spart

Clădirea Sălii Polivalente din Cluj-Napoca are din nou probleme, după ce luni seara, în timpul meciului România-Spania din cadrul grupei C a Campionatului European de Baschet, o conductă de apă din sala de lucru a presei s-a rupt în două locuri. Din fericire, în cameră nu se aflau prea mulți jurnaliști, însă două laptop-uri au fost puternic afectate de incident.

Evenimentul a avut loc în camera de lucru a presei, organizată special pentru Eurobasket. În timpul partidei pe care România o disputa cu Spania, jurnaliștii au fost anunțați că trebuie să își ia lucrurile din încăpere deoarece aceasta a fost inundată. În video se poate observa cum voluntarii încearcă să strângă apa folosind prosoape, mopuri și găleți.

Ajuns imediat la fața locului unde voluntarii încercau să strângă apa și să mute mobilierul, managerul Sălii Polivalente, Ionuț Rusu, a declarat că „s-a rupt un robinet al unei conducte de apă care merge la instalația de aer condiționat, dar nu au existat pagube”.

De fapt, conducta s-a rupt în două locuri, iar apa a ajuns și pe o masă la care lucrau un oficial al Federației Române de Baschet și un jurnalist din Croația. În urma incidentului, amândoi s-au ales cu laptopurile „înecate”, iar jurnalistul croat a fost udat până la piele și a fost nevoit să cumpere un tricou de la fan shop pentru a se putea schimba. După incident, jurnaliștii au fost mutați într-o altă cameră și mulți dintre aceștia au ales să lucreze de la masa presei din arenă.

Chiar dacă la aproximativ o oră după incident problema părea rezolvată, în dimineața zilei de marți, în camera presei încă mai curgea apă.

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a fost inaugurată în octombrie 2014 și a costat aproximativ 40 de milioane de lei. De la deschiderea ei și până în prezent, în clădire au avut loc mai multe incidente cauzate de defecte de construcție. În martie 2016 un copil a căzut de la o înălțime de patru metri printre două părți ale tribunei care avea probleme de îmbinare, în timp ce în aprlie 2017, cu ocazia Campionatului European de Gimnastică, în sala de antrenament a complexului a început la un moment dat să plouă.

Postaţi un comentariu