Vasile Dâncu va fi primit senator în Academia Mauriziană

Eminența Sa, Francesco Cardinal Monterisi la catafalcul Doinei Cornea la Cluj

În prezența Eminenței Sale, Francesco Cardinal Monterisi, sociologul și profesorul universitar Vasile Dâncu va fi primit în rândurile Academiei Mauriziene și va fi distins cu calitatea de Senator al acestei instituții. În cadrul vizitei sale în România, Eminența Sa, Francesco Cardinal Monterisi, va participa la diverse manifestări legate de ziua națională și cea religioasă a României și va fi distins cu titlul de Cetățean de Onoare al orașului Năsăud.

Vineri dimineața, de ziua religioasă a României, IPS Andrei, PS. Florentin, Eminența Sa, Francesco Cardinal Monterisi și Marchizul Don Fabrizio Mechi di Potassieve, rectorul Academiei Mauriziene, vor participa la Sfânta Liturghie de la Catedrala Greco-Catolică „Schimbarea La Față“ din Cluj-Napoca, de pe bulevardul Eroilor.

Fostul ministru al administrației și dezvoltării regionale din cabinetul Cioloș, sociologul Vasile Dâncu, va fi primit vineri, în rândurile Academiei Mauriziene, cu calitatea de Senator. Decorarea va avea loc vineri, începând cu ora 8.30, la catedrala Greco-Catolică, în prezența unor distinși membrii ai Bisericii Greco-Catolice și Ortodoxe, a membrilor Academiei Mauriziene, dar mai ales a distinsului oaspete, Eminența Sa, Francesco Cardinal Monterisi, fost membru al Conclavului Sfântului Scaun și fost Decan al Ambasadorilor de pe Lângă Sfântul Scaun.

În cadrul vizitei sale în România, Eminența sa, Cardinalul Monterisi, se va întâlni joi și cu Emil Boc, primarul Clujului, cu Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, dar și cu prefectul Clujului, Ioan Aurel Cherecheș. După vizitele oficiale din Cluj-Napoca, delegația italiană însoțită de sociologul Vasile Dâncu se va îndrepta către orașul Năsăud. Acolo, Eminența sa, Cardinalul Monterisi, Excelența Sa, Marchizul Don Fabrizio Mechi de Pontassieve, Baron de Salle și Nobil de Fiesole și Vasile Dâncu vor fi distinși cu titlul de Cetățeni de Onoare ai orașului Năsăud. După acordarea acestor distincții, următorul popas va fi la Spitalul Orășenesc „Dr. George Trifon“, cu ambulatoriu integrat, unde delegația italiană însoțită de sociologul clujean va face spitalului o donație constând într-un computer tomograf. Implicați direct în donația ce va fi făcută spitalului au fost: Academia Internazionale Mauriziana, Episcopia Romană unită cu Roma, Greco-Catolică de Cluj-Gherla, Vasile Dâncu, Primăria orașului Năsăud, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Spitalul Orășenesc „Dr. George Trifon“ – cu Ambulatoriu integrat.

Eminența Sa, Francesco Cardinal Monterisi împreună cu IPS Andrei, PS. Florentin și Marchizul Don Fabrizio Mechi di Potassieve  vor participa vineri, de ziua națională religioasă a poporului român, la Sfânta Liturghie de la Catedrala Greco-Catolică „Schimbarea La Față“ din Cluj-Napoca, de pe bulevardul Eroilor. Vineri se vor sfinți și statuile Mitropolitului Bartolomeu Anania și Episcopului Nicolae Ivan. Ulterior, se vor depune coroane și la statuia Cardinalului Iuliu Hossu. Eminența sa, Cardinalul Monterisi va efectua și o vizită oficială la Mitropolia Ortodoxă. Sâmbătă, de ziua națională a României, delegația italiană va participa la ceremonia oficială dedicată centenarului României în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca.

Eminența Sa, Francesco Cardinal Monterisi, a avut o contribuție decisivă la înființarea la Cluj a unei filiale a Academiei Mauriziene, o instituție cultural-religioasă, implicată în multiple acte de caritate și culturale. Academia Mauriziană se ocupă cu cercetarea istorică, religioasă, dar și cu recuperarea și punerea în valoare a tradițiilor cavalerești și militare. Deschiderea filialei din România a avut loc în prezența Marelui Prior al Academiei, Eminența Sa, Francesco Cardinal Monterisi, și a Rectorului, Marchizul Don Fabrizio Mechi di Potassive, Baron de Salle. Cadrul instituțional al Academiei îl reprezintă funcționarea sa în cadrul Fundației Mauriziana din Pescoconstanzo, provincia L`Aquila, care se bucură de înalta protecție a Președinției Republicii Italiene și a Sfântului Scaun. Referința culturală și axiologică a Academiei o reprezintă Cimitirul Militar Maurizian Național de la Pescoconstanzo, acolo unde sunt păstrate Sfintele Moaște ale martirilor tebani, acea legiune condusă de Sfântul Mauriciu, cel care a murit mărturisindu-și iubirea pentru Hristos.

Distribuie:

Nu există Comentarii

Postaţi un comentariu