Sibiul, într-un top al celor mai valoroase destinații necunoscute

Sibiul figurează într-un top al celor mai interesante 15 destinații europene „nedescoperite”. Selecția celor 15 orașe și zone a fost făcută de celebrul brand de ghiduri Fodor’s, pentru Huffington Post. Orașul din sudul Transilvaniei este situat pe locul 8, peste orașul Kosice, capitala culturală a anului trecut și peste orașul spaniol Malaga, celebru pentru vinul cu același nume.

„Construită în secolul al 12-lea, cetatea românească Sibiu este o destinație ideală pentru pasionații de istorie. Orașul se mândrește cu multe din fortificațiile originale, vizitatorii se pot plimba printr-un labirint de scări de piatră și arcade, pentru a explora arhitectura rustică a zonei. Opriți-vă în Piața Mare, pentru a vizita Palatul Brukenthal, un conac maiestuos din secolul al 18-lea, care găzuiește una dintre cele mai vechi colecții de artă din lume”, notează autorii topului.

Podiumul clasamentului este ocupat, în ordine, de Porto Palermo, în Albania, Saint-Agnes, în Franța și Coimbra, în Franța. Clasamentul integral, aici.

Nu există Comentarii

Postaţi un comentariu