TIFF 2014 “Catedralele Culturii”, un documentar marca Wim Wenders

Sala Filarmonicii din Berlin/ Foto: www.fact.co.uk

Documentarul 3D Catedralele culturii oferă şase posibile răspunsuri la întrebarea „Dacă ar putea vorbi, ce ar spune clădirile despre noi?”. Şase clădiri emblematice, precum Opera din Oslo- simbioză futuristă a artei şi a vieţii, Filarmonica din Berlin-exemplu al modernităţii, Biblioteca Naţională a Rusiei-imperiu al ideilor, Închisoarea Halden din Norvegia-cea mai umană dintre închisori, Institutul Salk din La Jolla- mănăstire ştiinţifică plasată pe coasta californiană şi Centrul Pompidou-maşinărie a culturii moderne, toate vorbesc în numele propriu, examinând viaţa umană din perspectiva unor structuri realizate de mâna omului.

Producţia îi are în calitate de regizori pe Wim Wenders, Michael Glawogger, Michael Madsen, Robert Redford, Margreth Olin, Karim Aïnouz. Proiectul a fost iniţiat de Wim Wenders, autor al documentarului „Pina” care a rulat şi în cinematografele din România în 2011.

“Catedralele Culturii/Cathedrals of Cultre” este o co-producţie Germania-Danemarca Norvegia-Austria-Franţa şi are o durată de 164 minute. Filmul face parte din secţiunea Proiecţii speciale a Festivalului Internaţional de Film Transilvania şi poate fi vizionat marţi, de la ora 18.00 la Cinema Florin Piersic sau miercuri de la ora 14.30, în aceeaşi locaţie.

Nu există Comentarii

Postaţi un comentariu