Muzeul Farmaciei găzduieşte o nouă expoziţie: Istoria otrăvurilor

O nouă expoziţie temporară, Istoria Otrăvurilor, este găzduită la Colecția de Istorie a Farmaciei din Cluj-Napoca, expoziţie care va putea fi vizitată începând cu data de 28 mai.

Tematica noii expoziţii este de actualitate şi astăzi, explorând istoria legăturii dintre medicamente şi otrăvuri şi posibilele efecte toxice ale leacurilor. „Vom prezenta tipurile de „venena” vândute în farmacii (cel mai adesea medicamente pe bază de arsenic sau mercur), modul de depozitare şi eliberare a medicamentelor cu posibile efecte intoxicante, dar şi episoade istorice de tratamente dezastruoase din Transilvania. Expoziţia include şi un traseu prin colecţia de bază, în fiecare sală fiind evidenţiate ingrediente sau preparate care pot fi considerate, uneori doar pe baza concentraţiei, drept otrăvuri”, precizează organizatorii.

Expoziţia „Istoria otrăvurilor” va fi deschisă în perioada 28 mai – 28 august 2016.

Vă reamintim că Muzeul Farmaciei funcţionează într-o clădire retrocedată, instituţia de cultură fiind de mai multe ori în pericol să fie evacuată. Potrivit purtătorului de cuvânt al muzeului, Ioana Gruiţă, în prezent continuă negocierile dintre primărie şi proprietari pentru o eventuală cumpărare a acestei clădiri.” Chestiunea este pe masa Primăriei și din cate știm negocierile continuă.  Deocamdată noi ne desfășurăm activitatea în regim normal”, a spus aceasta.

Despre problemele de la Muzeul Farmaciei puteţi citi şi în Instanţa a respins recursul Muzeului Farmaciei. Continuă negocierile pentru cumpărarea clădirii

Postaţi un comentariu