Smarald de trei kilograme, vedetă la un târg de pietre prețioase

Ne fascinează cu frumusețea lor de neasemuit. În plus, au proprietăți vindecătoare, ne relaxează și ne protejează. Vorbim despre pietrele prețioase și semiprețioase, care în acest weekend au atras sute de vizitatori la Expo Mineralia, desfășurată într-unul din mallurile orașului.
Vedeta de necontestat a expoziției a fost un smarald unic de peste trei kilograme, a cărui valoare este estimată la circa 5.000 de euro. ”Este o piatră mai rară, cântărește peste trei kilograme. Este adus din Munții Urali. Deocamdată e doar expusă, să se poată bucura vizitatorii de frumusețea ei, e dintr-o colecție privată, proprietarul nu dorește să-l vândă. Este centrul atracției zilele acestea. Au venit mulți oameni să îl vadă. Despre smarald se spune că atrage iubirea pură și că alungă energiile negative, este deci bun pentru protecție energetică, ne relaxează. Acesta atât de mare poate fi prelucrat pentru a fi făcute bijuterii din el, doar deocamdată proprietarul îl păstrează așa”, explică Florina consultant vânzăti la Expo Mineralia. Smaraldul era piatra preferată a reginei Cleopatra.

Expo Mineralia reuneşte o colecţie peste 150.000 de bijuterii, accesorii, decoraţiuni şi alte obiecte realizate din minerale realizate din roci, flori de mină, geode, cristale, lemn, pietre preţioase şi semipreţioase, care provin din peste 50 de ţări ale lumii, inclusiv România. Pe lângă vedeta ediției, iubitorii de frumos pot găsi și alte piese rare, cum ar fi spinelul roşu, rubine, safire şi, ca element de noutate, diamante.

IMG_0493

”Cele mai căutate bijuterii și pietre sunt cele semiprețioase, cum ar fi ametistul, citrinul, coralul, jadul, cuarțul alb, cuarțul roz. Sunt căutate atât pentru aspectul lor deosebit de frumos, cât și pentru proprietățile lor. Ametistul absoarbe energia negativă și emană energie pozitivă. Absoarbe radiațiile electromagnetice emise de televizoare, telefoane. Citrinul este piatra prosperității, a bogăției. Așa că oamenii o caută ca să atragă în viața lor prosperitatea. Jadul, pentru îmbunătățirea stării de sănătate. Ochiul de tigru pentru protecție. Romanii știm că aveau la ei ochi de tigru să îi protejeze în luptă. La pietre prețioase cele mai căutate sunt rubinele, apoi smaraldul și safirele. Avem și câteva diamante. Aici în Cluj sunt mulți iubitori de pietre și lumea e informată și știe ce vrea”mai spune Florina, în timp ce ne arată mai multe coliere de smaralde în culori superbe ale căror prețuri trec de 600 de lei. ”Alexandritul este o piatră specială pentru că își shimbă culoarea în funcție de tipul și de cantitatea de lumină primită. Dacă la lumina artificială este spre violet, la lumina soarelui va deveni un verde albăstrui, cu reflexe, se schimbă total. Ca și piatră este piatra puterii, protejează împotriva gândurilor rele, a persoanelor care vă doresc răul”, adaugă aceasta.
Pe lângă faptul că pot admira mii de bijuterii, cei pasionaţi de pietre pot afla la târg care sunt proprietăţile fiecărei pietre, ce se potriveşte zodiilor şi personalităţilor lor sau cum le pot influenţa starea de sănătate.

 

Postaţi un comentariu