Capitala Tineretului/Peste 5000 de origami în formă de lotus vor decora pereții Clujului în 15 februarie

Proiectul „Day 15”, propus de echipa Federaţiei Share în colaborare cu Primăria Cluj-Napoca, ca parte a programului dedicat Capitalei Tineretului, continuă în data de 15 februarie.

Astfel, potrivit paginii oficiale de Facebook, Youth@Cluj-Napoca 2015, organizatorii au anunțat că Day 15 se alătură mișcării No Hate Speech Movement, inițiată de Consiliul Europei, aceasta fiind tematica acțiunilor ediției din luna februarie a proiectului. „No Hate Speech Movement reprezintă principiile egalității, demnității, drepturilor omului și diversității, militând împotriva discursului instigator, rasismului și discriminării de orice tip. În spiritul acesta, am pregătit pe 15 februarie o serie de dezbateri și cadre de discuție pe tema No Hate Speech și o surpriză în spațiul public”, precizează reprezentanții Federației Share.

Astfel aceștia au propus ca floarea de lotus, simbolul purității minții și limbajului, să întregească cu însemnătate tematica No Hate Speech a ediției din februarie a ‪#‎Day15, în prima intervenție cu origami din spațiul public clujean. „Câțiva pereți din centrul orașului vor fi decorați începând cu 15 februarie cu peste 5000 de origami în formă de lotus, la confecționarea cărora va participa comunitatea clujeană”, se transmite pe pagina Youth@Cluj-Napoca 2015. Mai multe detalii despre acest proiect vor fi precizate în zilele următoare.

O primă acțiune a proiectului Day 15 a avut loc în ziua de 15 ianuarie, care a stat sub semnul Zilei Culturii Naţionale şi a împlinirii a 165 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu. În acea zi, 50 de citate din autori clasici și contemporani au fost afișate pe geamurile autobuzelor care circulă pe liniile 24/24B, 30, 35, 50, 46B, 31, 8, 32, 48, 43, 36B din Cluj.

Postaţi un comentariu