Apel la proiecte pentru cea mai lungă zi din an: Cluj Never Sleeps

Foto: Dan Bodea

O temă centrală a conferinței de presă organizată marți de Federația SHARE Cluj-Napoca a fost și proiectul cultural Cluj Never Sleeps, aflat la a doua ediție, după o primă ediție organizată în 2013. Logo-ul proiectului este un ceas care arată ora fixă și care semnalează faptul că orașul este tot timpul pregătit să primească vizitatori. Reprezentativ în acest sens este unul dintre indicatoarele ceasului, sub forma unui EKG ce simbolizeză partea vibrantă a orașului. Cluj Never Sleeps se va derula fără întrerupere timp de 24 ore.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Despre evenimentul Cluj Never Sleeps au vorbit viceprimarul Anna Horvath, directorul artistic al proiectului, Cristian Avram și managerul de proiect, Alexandra Mihali. Evenimentul va avea loc în noaptea de 20-21 iunie și își propune să mențină atenția trează clujenilor prin diferite activități structurate pe cinci componente: arte vizuale, muzică, teatru, film și dans. Ca urmare, asociațiile și ONG-urile clujene, împreună cu instituțiile culturale, sunt așteptate să depună propuneri de proiecte cu finanțare nerambursabilă până în data de 9 aprilie. „Va exista o selecție de evenimente principale produse de instituții sau organizații clujene și nu numai, dar și o serie de evenimente speciale printre care o ședință a Consiliului Local la miezul nopții într-o locație neconvențională, transport public asigurat pe timpul nopții, librării și baruri deschise toată noapte, o vânătoare de comori, cinema driving și alte evenimente. Ne dorim evenimente care pot fi aduse în stradă și ținute acolo pe parcursul unei nopți, în diverse locații din oraș pe care le propunem noi sau pe care le propun participanții: Piața Unirii, Cetățuia, Podul Traian, Piața Muzeului, Parcul Caragiale, Bastionul Croitorilor, Parcul Central etc.”, a precizat directorul artistic al proiectului, Cristian Avram. Acesta a mai declarat că în multe orașe mari din Europa există astfel de evenimente care să-i antreneze pe oameni în activități nocturne, dar asta nu înseamnă că vor exista concerte  în timpul nopții care să-i deranjeze pe cei care nu vor să se implice în eveniment.

Evenimentul Cluj Never Sleeps, care în acest an face parte din programul Capitalei de Tineret, ar putea continua și anul viitor, în funcție de modul în care vor răspunde clujenii la acest tip de proiect. Viceprimarul Anna Horvath nu a exclus ideea ca pe durata evenimentului să existe mai multe condici în care oamenii să se semneze pentru ca după centralizarea semnăturilor să fie făcut cunoscut numărul participanților. Tot Anna Horvath a făcut precizarea că un buget pentru finanțarea proiectelor nu există până în acest moment, dar că în funcție de ideile care vor fi trimise și de nevoile de finanțare, va fi stabilit și un buget.

Depunerea proiectelor de finanțare nerambursabilă se face în perioada 10 martie-9 aprilie, la Registratura Primăriei, în dublu exemplar și CD.

1IMG_6401

Distribuie:

Postaţi un comentariu