UBB, universitatea cu cei mai mulți studenți boboci din România

FOTO : Dan Bodea

Universitatea Babeș-Bolyai are, în anul universitar 2013-2014, peste 14.000 de studenți în anul I, ceea ce reprezintă cel mai mare număr de studenți boboci din țară: 9.615 nivel licență, 4.250 la masterat și 380 la doctorat.

Numărul studenților înscriși anul acesta este cu aproximatiov 500 mai mic decât al celor înscriși anul trecut. UBB a renunțat din anul universitar 2013-2014 la șapte specializări, respectiv trei din cadrul Facultăţii de Chimie şi Inginerie Chimică: Ingineria şi protecţia mediului în industria chimică şi petrochimică, Inginerie economică în industria chimică şi de materiale, Chimia mediului (învăţământ cu frecvenţă), trei specializări din cadrul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Mediului: Ingineria sistemelor biotehnice şi ecologice (în limba maghiară, extensia Sfântu Gheorghe), Ingineria sistemelor biotehnice şi ecologice (extensia Sfântu Gheorghe), una din cadrul Facultăţii de Istorie şi Filosofie: Filosofie (în limba maghiară – ID), și una din cadrul Facultăţii de Studii Europene, specializarea Management (extensia Bistriţa).
Specializările au funcţionat pe baza unei autorizaţii provizorii, dar din cauza numărului mic de studenţi şi al interesului scăzut, UBB nu a mai solicitat acreditarea acestor programe de studiu şi a preferat radierea lor.
În schimb UBB oferă din anul acesta universitar trei specializări noi la nivel de licență, respectiv două în cadrul Facultății de Litere, Literatură universală și comparată în limba maghiară și Studii culturale în limba maghiară, și o specializare în cadrul Facultății de Business, Administrarea afacerilor în limba română (extensia Bistrița).

“Anul trecut s-au înscris mai mulți studenți decât anul acesta dar au confirmat mai puțini, anul acesta au fost mai puțini studenți înscrişi dar au fost mai mulți cei care și-au confirmat locul”, spune Paul Farcaș, purtător de cuvânt UBB.

Distribuie:

Postaţi un comentariu