Șase jucătoare de top vor participa la Cluj, la Winners Open, primul turneu de tenis dinaintea deschiderii oficiale a circuitului mondial de tenis WTA și ITF

Prima competiție de tenis, cu premii, după lunile de pauză cauzate de pandemia de coronavirus se va desfășura la Cluj-Napoca, în perioada 2-5 iulie și va fi dotată cu premii în valoare totală de 30.000 de dolari. Pe afiș se regăsesc nume importante ale tenisului feminin românesc. Irina Begu, Jaqueline Cristian, Irina Bara, Gabriela Ruse, Georgia Crăciun și Miriam Bulgaru au confirmat participarea la eveniment.

Câștigătoarea va încasa un cec în valoare de 10.000 de dolari și va avea șansa să joace în ultima zi a turneului, 5 iulie, de la ora 16:30, un meci amical de dublu mixt cu Simona Halep, Horia Tecău și Marius Copil. Winners Open va avea loc la Winners Sports Club din Cluj-Napoca, baza sportivă cu cel mai bun teren de zgură din Transilvania. Toate meciurile vor fi transmise live pe Digi Sport și pe pagina de Facebook Sports Festival, alături de interviuri în exclusivitate cu jucătoarele. Accesul publicului la eveniment va fi restricționat, astfel că iubitorii sportului alb sunt încurajați să își susțină favorita urmărind transmisiunile live.

Foto: Dan Bodea

Organizatorii Sports Festival și Winners Sports Club pregătesc pentru jucătoare circuite diferite de acces în incinta bazei sportive, pază pentru a restricționa accesul publicului, dezinfecție constantă zilnic, va fi limitată interacțiunea dintre jucătoare și personal și se vor lua toate măsurile de siguranță.

Jucătoarele, staff-ul și personalul vor fi încurajați de asemenea să respecte măsurile recomandate de siguranță și distanțare. În plus, meciurile se vor juca cu personal tehnic redus, doar un arbitru de linie și cel de scaun, copiii de mingi vor purta mănuși iar jucătoarele își vor lua singure prosoapele. Mingile se vor schimba la 7 și la 9 game-uri și vor fi dezinfectate cu lampă UV.

„Industria sportivă și cea de evenimente din România au nevoie de susținere, acum mai mult ca niciodată. Am depus eforturi să organizam acest eveniment în condiții speciale, pentru a readuce jucătoarele pe teren. Susținerea și prezența echipei olimpice de tenis a României – Simona Halep și Horia Tecău, împreună cu Marius Copil, ne validează inițiativa. Bineînțeles, vom fi extrem de atenți la toate măsurile impuse de lege, astfel încât evenimentul să se deruleze în condiții de maximă siguranța pentru jucătoare și pentru toți cei implicați în organizarea lui”, a declarat Patrick Ciorcilă, manager-ul turneului.

Sistemul de joc aplicat va fi Round Robin, fiecare jucătoare va juca împotriva fiecărei jucătoare, în 2 grupe de câte 3. Componența grupelor va fi decisă joi, 2 iulie, prin tragere la sorți. În faza grupelor (joi si vineri) se va juca cel mai bun din 3 seturi, cu super-tiebreak până la 10 în setul decisiv. În semifinale și finală se va juca cel mai bun din 3 seturi, cu set decisiv și tie-break la 6-6.

Distribuie:

Postaţi un comentariu