Prefectul Clujului dorește reglementarea navigației pe Tarnița

Ioan Aurel Cherecheș, prefectul Clujului/ Foto: Dan Bodea

Prefectul Ioan Aurel Cherecheș a solicitat Hidroelectricii să elaboreze un regulament de navigație pentru lacul de acumulare Tarnița. Propunerea de regulament a fost întocmită și urmează să fie trimisă spre avizare către Autoritatea Navală Română – Oficiul de Căpitanie Dej și mai apoi spre publicare în Monitorul Oficial.

Instituția Prefectului – Județul Cluj s-a implicat în rezolvarea problemelor de mediu și de legalitate privind navigația pe lacurile de acumulare și cursurile de apă din zona montană a județului Cluj. În acest sens au fost convocate ședințe de lucru cu toate instituțiile statului care au competență în această speță, precum Apele Române, I.P.J. Cluj, ISU Cluj, Inspectoratul de Jandarmi Județean Cluj, Garda de Mediu, Hidroelectrica Cluj, Autoritatea Navală Română – Oficiul de Căpitanie Dej.

În urma acestor ședințe s-a dispus efectuarea unor controale comune și de amploare ale acestor instituții în vederea prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite în domeniul transportului naval, silvic, pescuit şi acvacultură şi protecţia mediului.

Instituția Prefectului – Județul Cluj va coordona în continuare toate activitățile întreprinse de instituțiile abilitate în vederea rezolvării acestei probleme pentru clujeni.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu