Peste 300 de persoane au protestat față de amplasarea unor separatoare pe un drum național

transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Aproximativ 300 de persoane din comuna clujeană Fealcu au protestat duminică față de amplasarea de separatoare de benzi, pe care CNADNR le-a montat pe DN1 E60, aceștia reclamând faptul că din această cauză nu mai pot ajunge la gospodăriile lor.

Aproximativ 300 de persoane din comuna Feleacu au protestat duminică față de amplasarea, de către CNADNR, a unor serparatoare de benzi pe DN1 E60, aceștia condamnând decizia autoritățile prin afișarea unor bannere pe care putea fi citite mesaje ca „Protestăm împotriva distrugerii şoselei naţionale E60 şi îngrădirea accesului la domiciile proprietarilor”, „Nu validaţi abuzurile comuniste. Nu lăsaţi Primăria Cluj să încalce hotarul Feleacului” sau „Stop afacerilor cu borduri. Nu distrugeţi şoseaua E60. Este bun naţional”.

Protestatarii au scandat împotriva autorităților, acțiunea fiind susținută și de primarul comunei Feleacu.

 „Este drum naţional pe care l-au împărţit în două. Nu există treceri de pietoni, nu mai putem să ajungem la casele noastre și trebuie să mergem încă kilometri ca să întoarcem. Lucrările sunt executate la mişto. Când plouă se adună apa, care apoi se scurge pe drum. Când îngheaţă la iarnă, va fi haos”, a explicat primarul comunei Feleacu, Gabriel Costea.

Cei peste 300 de oameni au protestat și față de faptul că, spun ei, 400 de hectare de livezi nu le sunt date înapoi.

„Acestea sunt validate din 2003 de comisia judeţeană de fond funciar iar de atunci Primăria Cluj-Napoca refuză punerea în posesie. Terenurile sunt proprietatea locuitorilor din Feleacu, aflate pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca. Dreptul la proprietate e sfânt, deci ne sunt încălcate drepturi constituţionale”, a spus Costea.

Potrivit primarului, dacă situația nu se remediază și problemele oamenilor nu vor fi rezolvate, protestul va fi mutat la sediul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca.

Postaţi un comentariu