354 de persoane s-au vaccinat în prima zi la centrul drive-through de la Sala Sporturilor din Cluj

Foto: Dan Bodea

Potrivit Instituției Prefectului județului Cluj, 354 de persoane s-au vaccinat ieri din mașină, pe platoul de la Sala Sporturilor “Horia Demian” din Cluj, unde a fost amenajat centrul de vaccinare drive-through. Zeci de mașini au stat la coadă în zonă pentru a intra în circuitul de vaccinare.

Centrul de vaccinare drive-through, de pe platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian” din Cluj, a devenit operațional de ieri, 26 Aprilie, ora 13:00. Vaccinarea se face direct din mașină, fără programare, cu vaccin Pfizer. Două echipe de vaccinare vor funcționa la acest centru, formate din medici și asistente, ajutați de trei-patru voluntari și forțe de ordine.

Foto: Dan Bodea

Programul centrului de vaccinare de la Cluj-Napoca este de luni până duminică în intervalul orar 8:00 – 20:00, iar tipul vaccinului administrat este Pfizer-BioNTech. Patru persoane maxim se vor putea vaccina într-o mașină.

Cum se desfășoară vaccinarea la centrul drive-through:

– șoferii vor fi ghidați pe toată durata procesului de către personalul specializat, prima oprire fiind punctul de triaj
– se prezintă actul de identitate și preferabil chestionarul de triaj completat în prealabil (https://vaccinare-covid.gov.ro/chestionar-triaj…/). Medicul verifică chestionarul completat prealabil sau asistă la completarea pe loc a acestuia și validează criteriile medicale pentru vaccinare
– ulterior, persoanele venite la vaccinare vor fi ghidate către zona de vaccinare
– vaccinarea se realizează direct în mașină
– datele personale vor fi introduse în Registrul Electronic Național de Vaccinare
– după vaccin, șoferii vor fi ghidați în zona de supraveghere post-vaccinare, asigurată de personal medical
– în acest timp, se emite adeverința de vaccinare, iar medicul înscrie pe aceasta data la care se va efectua rapelul.

Foto: Dan Bodea

“Procedura va fi foarte simplă, din mașină se va scoate brațul pe geam și se va face vaccinarea, urmând ca să se mai staționeze încă 15 minute pentru a se identifica reacțiile adverse, dacă este cazul, și pentru a se elibera adeverința de vaccinare. Tot acest proces va fi conform legislației în vigoare, în ceea ce privește procesul de vaccinare. Toate circuitele vor fi bine delimitate, locația a fost aleasă în așa fel încât să fie cât mai accesibilă din toate punctele de vedere”, preciza Instituția Prefectului județului Cluj în urmă cu câteva zile.

Distribuie:

Postaţi un comentariu