”U” BT Mobitelco forțează meciul patru după prima victorie din seria cu CSU Sibiu

”U” BT Mobitelco continuă să spere la semifinalele Ligii Naționale după ce câștigat meciul trei din seria cu CSU Sibiu, scor 80-76. În pericol de a fi eliminați în minimum de meciuri, clujenii au izbutit să blocheze shoot-erii sibienilor și au câștigat la finalul unui meci plin de suspans și tensiune.

După două înfrângeri la Sibiu, clujenii s-au întors pe teren propriu în speranța că vor evita greșelile din meciurile 1 și 2, când au pierdut în prelungiri prima partidă în timp ce meciul doi l-au cedat în ciuda faptului că au condus chiar și cu 16 puncte.

La fel ca celelalte partide din serie, meciul trei a fost echilibrat, însă elevii lui Dorin Pintea au reușit să găsească o cale de a limita spațiul de acțiune al aruncătorilor de trei puncte de la Sibiu. Cu Milos Bojovic departe de forma din meciurile de la Sibiu, Mobitelco a reușit să conducă pe tabelă pe toată durata meciului, fără însă ca oaspeții să piardă contactul cu adversarul.

Finalul a fost, ca de obicei, plin de tensiune. Cu mai puțin de patru minute înainte de final, clujenii aveau 10 puncte avans (73-63), însă două aruncări de trei puncte reușite de Ceskovic și Austin la care s-a adăugat aruncarea de 2 puncte reușită de Chris Lee au făcut ca scorul să devină 73-71 în mai puțin două minute. Cu toate acestea, clujenii au reușit să gestioneze mai bine finalul de meci, Hargrove și Silvășan aducând victorie care menține vii speranțele de calificare în semifinale ale clujenilor.

Principalii marcatori ai clujenilor au fost Mihai Silvășan (24 de puncte) și Branko Cuic (12 puncte, 10 recuperări și pase decisive), în timp ce de la sibieni s-au remarcat Chris Lee (17 puncte) și Milos Bojovic (11 puncte, 10 recuperări).

„Meciul a fost la fel de greu cum ne așteptam. Astăzi am fost mai concentrați dar încă nu am învățat să înțelegem că trebuie să fim concentrați până în ultima secundă aproape de shooterii lor. Ne-au creat și azi destule probleme. Sper nu mai facem astfel de greșeli. Mâine vom fi mai hotărâți pentru că ne dorim să jucăm meciul 5 la Sibiu”, a declarat antrenorul clujenilor, Dorin Pintea.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu