Tenis/ Cuzdriorean servește pentru Afrodita

Rareș Cuzdrorian

Nu are nici 30 de ani (a împlinit de curând 27) dar este deja multiplu campion al Ciprului, la tenis de câmp și component de bază a echipei masculine de Cupa Davis a reprezentativei din insula Afroditei. Primele servicii le-a efectuat pe terenurile de zgură din Satu Mare, iar în copilărie nu avea adversar în țară. Nici fostul număr 8 mondial,   Marcos Baghdatis, nu-i stătea în cale. Azi cei doi joacă la dublu în echipa de Cupa Davis a Ciprului.

Nu are adversar în competiția internă

În urmă cu cinci ani Rareș Cuzdriorean a ales să se mute definitiv în Cipru, unde de altfel se antrena deja de câțiva ani și lucra ca antrenor la SK Limasol. Din 2009, de când a primit cetățenia și implicit dreptul de a juca în Campionatul Național din insulă, Rareș și-a spulberat rând pe rând toți adversarii, fiind neînvins în ultimii cinci ani, în Cipru. A fost convocat inevitabil și la echipa de Cupa Davis și la un moment dat desemnat chiar jucătorul numărul unu. „Am avut onoarea să fiu numărul unu în echipa de Cupa Davis, într-un meci cu Portugalia, după ce Marcos Baghdatis a declinat convocarea, deoarce se pregătea pentru US Open”, se fălește Rareş.

Valoarea lui și titlurile cucerite nu aveau cum să treacă neobservate. Chiar dacă programul nu îi permite să se înscrie în turneele ATP (circuitul profesionist de tenis de câmp masculin n.r.), sătmăreanul nu se plânge.

„În competiţiile ATP desigur şi banii sunt alţii, dar nu pot să mă plâng de câştigul din campionatul intern. În primul rând am semnate contracte cu firme mari de echipament sportiv, lucru care îmi rotunjeşte semnificativ bugetul”, recunoaşte Cuzdriorean.

Rareș cu amintirile, Baghdatis cu titlurile

Tenismanul sătmărean a fost descoperit încă din copilărie de reputatul antrenor Jean Dobrescu, stabilit și el în Cipru. Rareș își amintește că la sfârșitul anilor 90 fostul număr 1 mondial la juniori, Marcos Baghdatis venea des la Satu Mare unde era pregătit de Dobrescu.

„În 1998 am fost chiar coleg de cameră cu Baghdatis. Pe vremea aceea îl băteam pe unde îl prindeam, la antrenamente, în turnee. Ulterior el a ajuns numărul 1 mondial la juniori și chiar a câștigat patru turnee ATP. A jucat și finala de Grand Slam Australian Open, în 2006. Așa e-n viață, eu cu amintirile, el cu titlurile”, zâmbește Rareș.

Acum Cuzdriorean și Baghdatis fac o pereche invincibilă în meciurile de dublu ale Ciprului în Cupa Davis, competiție în care a debutat într-o partidă contra Egiptului, în primul tur din Grupa 2 Euro – Africană. “La simplu am mai pierdut partide în Cupa Davis însă la dublu, unde fac pereche cu Marcos, n-am pierdut nici un meci în această competiţie”, mărturişeste Rareş.

Lider autoritar la copii și juniori

Cât timp a evoluat în țară, Rareș n-a prea avut rivali la categoria lui de vârstă. A dominat timp de 10 ani campionatul intern la grupele de copii și juniori fapt pentru care a fost legitimat la clubul Steaua București. Aici a cunoscut gloria dar și cea mai mare decepție. „În ultimul sezon de campionat în care am evoluat pentru Steaua oficialii clubului au hotărât ca să nu mai joc într-un meci decisiv și m-au înlocuit cu un jucător care nu prea avea treabă cu tenisul doar că era o pilă a unuia dintre oficiali. Alegerea a costat-o pe Steaua titlul de vicecampioană deoarece chiar dacă trebuia să scoată un singur ghem jucătorul respectiv a pierdut lamentabil, 0-6, 0-6”, își încheie cu amărăciune povestea Rareș Cuzdriorean.

titluri consecutive de campion al Ciprului are în palmares Rareș Cuzdrorian

Distribuie:

Postaţi un comentariu