Săptămâna recordurilor pentru CFR

Antrenorul Antonio Conceicao și cel mai important fotbalist din lotul campioanei CFR, Ciprian Deac, au stabilit noi recorduri pentru istoria clubului feroviar. Victoriile cu Gaz Metan Mediaș, în Cupa României, respectiv cu FC Botoșani în Liga 1 au fost meciurile care l-au propulsat pe Conceicao în fruntea topului antrenorilor cu cele mai multe meciuri pe banca feroviarilor, în primul eșalon fotbalistic al României.

Cu cele două meciuri amintite portughezul a acumulat 80 de partide în calitate de ”principal” al trupei din Gruia. E adevărat că a avut nevoie de trei mandate ca să ajungă la această performanță, însă la lăsat în urmă pe Vasile Miriuță care a adunat 78 de meciuri în cele două mandate în care a condus formația feroviară. Podiumul clasamentului antrenorilor cu cele mai multe meciuri pe banca CFR-ului (în Liga 1), este încheiat de Ioan Andone, și el în două mandate.

”În sport, în general, cifrele contează. Contează că avem o atmosferă foarte bună la echipă, jucătorii înțeleg că e foarte important să câștigăm și sunt motivați. Am obținut un rezultat bun la Botoșani, care vine după alte rezultate foarte bune. Jucăm bine, îmi place atitudinea jucătorilor, cea de la meciuri, dar și de la antrenamente. Când avem atitudine, câștigăm. Nu știu ce va se va întâmpla în pauza de iarnă, dar noi luptăm pentru campionat. Ăsta este obiectivul și e mai ușor pentru noi cu atitudinea pe care o avem”, explică planurile de viitor ale CFR-ului, cel mai longeviv antrenor din ultimii 14 ani.

Foto: Dan Bodea

Și pentru Ciprian Deac sfârșitul săptămânii a reprezentat un moment important, chiar dacă fotbalistul nu era la curent cu performanța pe care tocmai a realizat-o. Deac a marcat în minutul 70 golul de 4-0 în victoria echipei sale (scor 5-1), în deplasarea de la Botoșani și a devenit cel mai bun marcator al vișiniilor din 2004 încoace. Deac a bifat borna 28 și l-a depășit în topul golgheterilor CFR-ului, din ”era Paszkany / post Paszkany”, pe Ricardo Cadu. Portughezul are 27 de goluri marcate în 202 partide.

”Sincer nu sunt încă la 100% din potențialul meu. Mai am puțin de recuperat. Știam că am nevoie de câteva meciuri la rând. Eu cred că de la meci la meci voi arăta din ce în ce mai bine. Cred că sunt pe drumul cel bun. Mă bucur că am revenit pe teren mai repede decât se preconiza, pentru că am avut o perioadă foarte grea, departe de teren. Mi-au trecut multe gânduri prin cap, am o vârstă. Acum mă simt foarte bine, ca și cum acum am început fotbalul”, a mărturisit Deac.

Pe locul trei în acest clasament se poziționează Cristian Bud cu 26 de goluri marcate în 80 de partide în tricoul CFR-ului. La fel ca și antrenorul Conceicao și Ciprian Deac este la a treia experiență în tricoul vișiniu. În prima perioadă (între 2006-2010), Deac a marcat 4 goluri în 68 de meciuri. A doua experiență în Gruia s-a consumat între 2012-2015 și s-a materializat cu 45 de apariții și 11 goluri. Deac a semnat pentru a treia oară cu CFR în 2017. De atunci a contabilizat 54 de meciuri și 13 goluri.

Dan Bodea / Patrice Podină

Distribuie:

Postaţi un comentariu