Rugby / Săuan, Teodorescu, Voicu şi Ionescu s-au retras oficial

Fostul căpitan şi antrenor al echipei de rugby "U" Cluj, Cristi Săuan (foto, la balon) s-a retras oficial din activitate cu ocazia amicalului dintre Universitatea Cluj şi reprezentativa Ungariei, câştigat de "studenţi" cu scorul de 131-5 / Foto: Dan Bodea

Patru dintre cei mai reprezentativi rugby-şti care au evoluat la ”U” Cluj, Cristi Săuan, Ioan Teoedorescu, Bogdan Voicu şi Bogdan Ionescu, au spus „adio” sportului cu balonul oval. Evenimentul a avut loc, joi, cu ocazia meciului amical dintre Universitatea Cluj şi reprezentativa Ungariei, prima partidă de rugby care s-a desfăşurat în nocturnă pe Cluj Arena.

Întâlnirea a făcut parte din manifestările dedicate aniversării a 65 de ani de rugby în Cluj și s-a terminat cu victoria zdrobitoare a universitarilor, scor 131-5. Fost coleg cu cei patru sportivi care s-au retras din activitate cu ocazia acestui meci, antrenorul Bogdan Cantor, a ținut să aducă și el un omagiu jucătorilor care au scris istorie pentru rugby-ul clujean.

„Este o sărbătoare frumoasă, iar cei patru băieți, pe care eu îi numesc în continuare colegi, meritau un astfel de meci de retragere. Au făcut atâtea lucruri frumoase pentru rugby-ul clujean, au fost aici și în momentele grele și în momentele frumoase, îi felicit pentru întreaga lor carieră. Sunt convins că sufletul lor vă fi mereu alături de <U> Cluj. Pe de altă parte mă bucur că acest meci s-a jucat aici, pe cel mai frumos stadion din Cluj și cu siguranță sărbătoarea asta, pentru mulți dintre jucători și pentru stafful echipei, va rămâne o amintire plăcută.

Astăzi încheiem practic un sezon cu bune și rele, cu momente grele, dar și cu rezultate bune. Am terminat campionatul pe un loc onorabil și avem obligația să ne propunem performanțe și mai bune în sezonul viitor. Cu siguranță echipele nu ne vor mai trata la fel cum ne-au tratat anul acesta însă, eu sunt sigur că vom arăta mult mai bine în anul ce vine”, a declarat Bogdan Cantor.

La meci a asitat și președintele Federației Româe de Rugby, Haralambie Dumitraș. „Este o importantă sărbătoare a rugby-ul românesc pentru că este bine să ne cunoaștem trecutul pentru a fi mai puternici în prezent și în viitor. Clujul rămâne un oraș cu tradiție în rugby, o echipă puternică și un partener de încredere a Federației Române de Rugby. Este o onoare pentru mine să reprezint Federația Română de Rugby la această ceremonie”, a punctat Haralambie Dumitraș.

Urmăriți, o galerie foto realizată de Dan Bodea.

Distribuie:

Postaţi un comentariu