Pariul nebun al maramureşenilor

HCM Baia Mare a reuşit una dintre cele mai mari surprize din istoria modernă a handbalului, eliminând Viborg, din Liga Campionilor

HCM Baia Mare a învins fosta campioană a Europei la handbal feminin, HK Viborg, cu scorul de 26-25 şi va juca finala turneului de calificare în grupele principale ale Ligii Campionilor. Maramureşencele au început entuziasmant meciul şi au condus aproape toată repriza I. Ultimele 7 minute ale primei părţi au fost un adevărat coşmar pentru Costică Buceschi şi echipa lui, care a încasat 5 goluri la rând, fără să fi marcat vreunul, asftel că, la pauză nordicele au intrat în avantaj la cabine, scor 12-11.

Ce a urmat în partea a doua a meciului este desprins parcă dintr-o poveste. Maramureşencele au înţeles că singura şansă de a obţine un rezultat cu adevărat uriaş este să intre în lupta corp la corp cu puternicele jucătoare daneze. Antrenorul Buceschi şi-a aranjat perfect echipa în teren şi a forţat cu Pârvuţ, vreme de 15 minute, iar interul nu a dezamăgit şi a marcat câteva goluri incredibile.

Încet dar sigur HCM-ul a pus stăpânire pe joc şi s-a distanţat la trei goluri, apoi a venit finalul. Viborg trebuia să atace, iar băimărencele trebuiau să clacheze. Nu a fost să fie, nordicele au egalat cu doar câteva zeci de secunde înainte de ultiml fluier, dar Geiger a fost aruncată în luptă pentru ultimul atac, iar jucătoarea echipei naţionale a marcat golul istoric al unei calificări nebune, cu zece secunde înainte de expirarea timpului regulamentar. HCM Baia Mare – HK Viborg s-a terminat 26-25 şi maramureşencele vor juca, duminică, finala turneului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu