Meciul de Cupa Davis România-Spania se joacă la Cluj, în Sala Polivalentă

Foto: Dan Bodea

După ce a servit drept casă pentru echipa de Fed Cup a României la meciurile cu Cehia și Germania, Cluj-Napoca va fi gazdă și pentru echipa de Cupa Davis și ar putea primi vizita super-jucătorului Rafael Nadal. Potrivit unei declarații a lui Răzvan Itu, vicepreședinte al Federației Române de Tenis (FRT), România va juca cu Spania în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca în perioada 15-17 iulie.

Federația Română de Tenis a anunțat că a stabilit orașul care va găzdui întâlnirea de Cupa Davis by BNP Paribas dintre România și Spania, din cadrul turului doi al Grupei I din zona Euro-Africană, din 15-17 iulie 2016.

Decizia a fost anunțată după consultări cu componenții echipei României și cu căpitanul nejucător Andrei Pavel, care au dorit să joace la Cluj această partidă, pe o suprafață de joc care va fi stabilită în perioada următoare.

„Suntem bucuroși că spectatorii de la Cluj vor putea vedea la lucru echipa de Cupa Davis a României într-un meci atât de important, cu o echipă precum cea a Spaniei”, a declarat Răzvan Itu, potrivit unui comunicat al FRT.

Cele două echipe de Cupa Davis s-au mai întâlnit de trei ori în istorie, scorul fiind 2-1 în favoarea ibericilor. Cu toate acestea, în istoria recentă, românii nu au mai dat peste jucătorii Spaniei, ultima întâlnire fiind în 1975, când la Barcelona, pe zgură, Spania a câștigat cu 3-2. Echipa de Cupa Davis a Spaniei a câștigat titlul de cinci ori în istorie, în 2000, 2004, 2008, 2009, 2011 și joacă în această competiției de 80 de ani, având în prezent în lot vedete alte tenisului precum fostul număr 1 ATP, Rafael Nadal, sau jucători de top ca David Ferrer, Fernando Verdasco sau Tommy Robredo.

Pentru România, ultimul meci de Cupa Davis s-a disputat la Arad, împotriva Sloveniei, când tricolorii au învins cu scorul de 4-1.

Distribuie:

Nu există Comentarii

Postaţi un comentariu