Le-au stricat sărbătoarea: CFR a învins Ceahlăul cu 1-0

Foto: Dan Bodea

Feroviarii au câștigat cu 1-0 pe terenul Ceahlăului, grație golului marcat în repriza secundă de Tade.

CFR mergea la Piatra Neamț hotărătă să strice fiesta moldovenilor, care au sărbătorit 94 de ani de la înființarea clubului. Formația din Gruia a întâlnit însă o echipă arțăgoasă, dornică să înregistreze un nou rezultat pozitiv în Liga I.

Și-au împărțit ocaziile

În foame mare de puncte, Petre Grigoraș a mizat pe o formulă ultraofensivă, cu trei atacanți de careu. Gabionetta a testat primul poarta adversă, dar execuția sa a lăsat de dorit (‘4). Nemțenii nu s-au lăsat nici ei mai prejos. Golubovic l-a încercat pe Felgueiras cu un șut din afara careului, prins însă de goalkeeper-ul portughez (‘8). Pe contră, același Gabionetta putea puncta pe tabelă, dar Jovic a avut un reflex uimitor la lovitura de cap a brazilianului, din doar 4 metri (’10). La nici trei minute, Golubovic avea șansa golului cu un șut în cros, respins însă în corner de Felgueiras. Portarul clujenilor a intervenit miraculos și în fața lui Chitoșcă, care a trimis cu boltă din interiorul careului (’28).

Jocul a scăzut însă în intensitate în ultimul sfert de oră al primei reprize. Singura ocazie importantă s-a produs la poarta gazdelor. Gabionetta a fost agățat în careu de Cazan, dar centralul partidei a lăsat jocul să continue (’36).

Tade, primul gol în tricoul vișiniu

CFR a fost mai mai incisivă în actul secund. Gabionetta i-a hărțuit în permanență pe fundașii adverși, dar a avut ghinion la finalizare. Brazilianul a nimerit bara cu un șut violent din lateral stânga (’74). Tade a fost mai norocos decât coechipierul său. Francezul a punctat în poarta goală, după ce inițial trimisese în bară (’69). A fost prima reușită a atacantului în tricoul vișiniu, în Liga I.

Moldovenii, fără replică

Golul lui Tade i-a anesteziat pe moldoveni. Elevii lui Vasile Miriuță nu au reușit să se apropie periculos de buturile lui Felgueiras. Oaspeții au încercat să profite de suferința adversarilor, dar lovitura de cap a lui Ogbu a ocolit de puțin vinclul. Nu a mai contat însă. CFR a obținut prima victorie pe teren străin și a doua consecutivă în acest sezon.

Costea, pedepsit

Florin Costea nu a făcut deplasarea la Piatra Neamț. Olteanul a fost pedepsit de Petre Grigoraș pentru escapada bahică din urmă cu o săptămână. Atacantul a fost surprins într-un club de manele alături de Gabriel Tamaș, care a fost dat afară după doar câteva zile petrecute la Cluj. „Tamaș a venit, a băut, a plecat”, au glumit oficialii feroviarilor. În absența lui Cadu, suspendat, banderola de căpitan i-a revenit lui Felgueiras.

 

[stextbox id=”custom” caption=”Echipele de start:”]

Ceahlăul: Jovic – Dumitraș, Marc, Cânu (’56 Ichim), Cazan – Stana, Onciu – Gheorghiu, Golubovic, Chitoșcă (‘7 Popadiuc) – Jula (’66 Constantinescu); Rezerve: Jicha, Dică, Rusu, Garcia

CFR: Felgueiras – Maftei, Piccolo, Rada, Camora – Muniru (’81 Sepsi), Djokovic, Gabionetta (’75 Rui Pedro) – Maah, Ogbu, Tade (’91 Hora); Rezerve: Mincă, Velayos, Deac, Obiora

[/stextbox]

„Am întâlnit un adversar foarte bun, o echipă agresivă și care nu pierduse pe teren propriu. Îi felicit pe băieții mei, au dat dovadă de caracter și au obținut o victorie extrem de importantă”, Petre Grigoraș

Distribuie:

Postaţi un comentariu