Iuliu Mureșan, primul președinte de club al cărui contract a fost suspendat

Foto: Dan Bodea

Fostul șef al campioanei CFR, Iuliu Mureșan, a decis la începutul acestei săptămâni să își suspende contractul pe care îl are cu FC Hermannstadt pe perioada stării de urgență, decretată în contextul pandemiei de COVID-19. Omul care a condus gruparea feroviară clujeană în cea mai prolifică perioadă din istorie este astfel, primul oficial din Liga 1 care intră în șomaj tehnic. Gestul lui Mureșan este unul de solidaritate cu jucătorii și staff-ul echipei sibiene în contextul în care, în prezent, nu se știe când și dacă activitatea fotbalistică din țara noastră se va relua în viitorul apropiat.

Iuliu Mureșan i-a informat pe jucători și antrenori, aflați în autoizolare, că AFC Hermannstadt a decis să suspende toate contractele. În contrapartidă, șeful sibienilor le-a propus fotbaliștilor prelungirea duratei angajamentelor cu o perioadă egală cu cea a suspendării, aceasta va fi singura clauză care va fi modificată în înțelegerile actuale, drepturile financiare rămânând neschimbate.

„Asociația Fotbal Club Hermannstadt vă informează că obiectul contractului încheiat nu mai poate fi adus la îndeplinire de către niciuna dintre părți, pe o perioadă ce nu poate fi previzionată în acest moment, fapt pentru care Asociația Fotbal Club Hermannstadt vă oferă posibilitatea să vă exprimați efectiv opțiunea în legătură cu prelungirea duratei contractului cu o perioadă egală cu perioada suspendării.

Prelungirea contractului va fi singura clauză care urmează să fie modificată de către părți iar toate celelalte prevederi contractuale rămân neschimbate. În situația în care sunteți de acord cu prelungirea duratei contractului cu o perioadă egală cu perioada suspendării, vă solicităm, ca în termen de 5 zile, să returnați notificarea cu numele în clar, semnătura și data, pe adresa oficială a clubului”, se arată în actul trimis de Mureșan jucătorilor.

Reamintim că statul va asigura sportivilor și oficialilor a căror activitate este afectată de criza pandemiei COVID-19 un venit minim de 75% din salariul aferent contractului individual de muncă sau contractului de activitate sportivă, plafonat la nivelul a 75% din câștigul salarial mediu brut pe economie, conform ordonanței Guvernului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu