Încă o ”dramă” marcă înregistrată U-BT

Foto: Dan Bodea

Echipa masculină de baschet U-BT Cluj a cedat primul joc din seria programată în semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin, scor 71-72, în deplasare, în fața formației CSM Oradea. După un joc pe care aproape că l-au controlat în întregime elevii lui Marcel Țenter s-au văzut învinși de formația orădeană, la capătul unei evoluții constant bune. Gazdele i-au luat tare pe clujeni în startul întâlnirii și au trecut repede în avantaj, pe fondul câtorva ratări ale alb-negrilor.

La scorul de 0-6, Marcel Țenter a cerut primul time out și a schimbat abordarea tactică a înfruntării. Efectul s-a simțit imediat și pe tabela de scor, astfel că, U-BT a terminat primul sfert în avantaj de două puncte, scor 21-23. Cel de al doilea parțial a fost încrâncenat, ambele combatante încercând să evite greșelile pe faza defensivă. Fără să exceleze în realizări ofensive U-BT a păstrat un avans minim la intrarea la cabine, scor 36-37.

Clujenii au început cu un coș de trei puncte actul trei, dar gazdele au găsit încă o dată resurse să revină în joc și să egaleze. U-BT a preluat treptat inițiativa, dar nu a reușit să se distanțeze decisiv, iar în sfertul patru s-a intrat la scorul de 55-58. A devenit deja o obișnuință ca baschetbaliștii clujeni să cedeze ultimul parțial de joc.

Sean Barnette și-a dus echipa orădeană în avantaj la scorul de 66-64 și din acel moment desfășurarea partidei a luat o întorsătură nefavorabilă clujenilor. Până la final gazdele au știut să țină de rezultat și să se impună la limită, scor 72-71. Nemulțumit de prestația brigăzii de arbitri, căpitanul clujenilor, Filip Adamovic, a protestat în scris, conform regulamentului, la finalul partidei. Nu au lipsit nici îmbrâncelile la sfârșitul înfruntării, însă, intervenția stewarzilor a calmat spiritele.

Kydall Dykes a fost cel mai bun om al trupei lui Marcel Țenter, cu 13 puncte marcate, 7 recuperări și 3 pase decisive. Meciul doi al seriei semifinale dintre U-BT Cluj-Napoca și CSM Oradea se va disputa la jumătatea săptămânii viitoare, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Distribuie:

Postaţi un comentariu