CFR / Înglodaţi în datorii

Patronul CFR-ului, Paszkany Arpad, a recunoscut recent, pentru Transilvania Reporter că nu mai are forţa financiară de altădată / FOTO: Dan Bodea

Vremurile de glorie a clubului de fotbal CFR Cluj par să se îndrepte inevitabil spre uitare. Recent patronul feroviarilor, Paszkany Arpad a recunoscut pentru Transilvania Reporter că nu mai are forţa financiară de altă dată. În ultimele zile au apărut tot mai multe informaţii referitoare la situaţia financiară precară a clubului patronat de Paszkany, necofirmate însă, de vreun oficial al „vişiniilor”.

Lipsa banilor s-a făcut resimţită şi în evoluţiile jucătorilor, echipa fiind în acest moment doar pe locul 8 în clasamentul Ligii I şi fără nicio şansă de a mai prinde un loc de cupă europeană de pe urma căruia gruparea froviară să mai poată genera venituri.

Conform unor informaţii datoriile clubului CFR depşesc suma de 2, 5 milioane de euro, iar dacă Paszkany nu va face rost de bani pentru a achita restanţele salariale, comisioane către anumiţi impresari şi sumele imputate de mai mulţi foşti jucători ai echipei, care au câştigat litigiile cu clubul clujean, CFR riscă să nu fie licenţiată pentru viitorul sezon competiţional.

De asemenea se spune că jucătorii antrenaţi de Vasile Miriuţă nu mai sunt de acord să ascundă aceste lucruri şi au refuzat să semneze actele prin care să accepte reeşalonarea restanţelor. Nimeni de la CFR nu pare dispus să vorbească pe marginea acestor probleme care, ar putea să producă o adevărată revoltă în rândul fotbaliştilor.

Recent patronul clubului a anunţat că intenţionează să-şi lichideze toate afacerile din România şi să investească în Dubai, iar uma pentru care Paszkany este dispus să renunţe la pachetul majoritar de acţiuni a CFR-ului este de 120 de milioane de euro. Data limită până la care Paszkany Arpad ar trebui să stingă toate datoriile curente, pentru a primi licenţa pentru sezonul 2014/2015 este 31 martie.

Distribuie:

Postaţi un comentariu