Bistrițenii răpesc un punct CraiOlguței, în fața a 10000 de spectatori olteni

Polgar (stânga) și Dragu (dreapta) (foto: fanatik.ro)

După mai bine de doi ani în care pe arena Ion Oblemenco au crescut mărăcinile și au intrat doar câinii comunitari, în această seară, în fața a peste 10000 de spectatori, fotbalul a revenit în Bănie cu ocazie disputei dintre CS Universitatea Craiova și Gloria Bistrița.

Cu promovarea în gând de ambele părți, oltenii și bistrițenii au început timid partida. Prima ocazie i-a aparținut bistrițeanului Antonache, care în minutul 9 a șutat spre poartă fără rezultat pe tabela de marcaj, după o bălbăială în apărarea adversă.

Chiar dacă elevii lui Erik Lincar au avut posesia, ocaziile de gol le-au aparținut tot „vampirilor”, Curtuiuș fiind deposedat in extremis de apărătorul Pătrașcu, după ce atacantul oaspeților scăpase singur cu portarul.

Contrar cursului jocului, craiovenii au deschis scorul în minutul 25, după mai multe inexactități în apărarea bistrițeană care au făcut ca mingea să ajungă la Ionuț Stancu. Acesta a centrat perfect, cu efect, pentru atacantul de doar 19 ani al oltenilor, Ivan Draghicevici, iar acesta a trimis mingea cu capul în plasa porții lui Albuț care nu a avut nicio șansă de a evita deschiderea scorului.

Ofensiva amfitrionilor a continuat, minutul 35 consemnând o nouă ocazie semnată de Ionuț Stancu, al cărui șut de la 30 de metri, cu pământul, a fost reținut cu dificultate de Călin Albuț. Prima repriză a continuat și s-a încheiat cu o posesie superioară dar sterilă a craiovenilor, lupta la balon purtându-se mai mult la mijlocul terenului fără a se consemna mari ocazii la cele două porți.

În începutul celei de-a doua părți a meciului, Gloria a părut mai determinat să revină, mijlocașul dreapta bistrițean, Tinel Budăcan, fiind autorul celei mai mari ocazii de gol a bistrițenilor, până în acel moment. După ce în minutul 47 ratase șansa egalării, Tinel Budăcan s-a revanșat două minute mai târziu, când a șutat imparabil, din dreapta, după o pasă a lui Curtuiuș.

După egalare, meciul a pierdut din instensitate, singurele momente mai intense fiind reprezentate de incursiunile solitare ale lui Draghicevici (minutul 81) sau Voicu (minutul 83), ambele faze fiind oprite de fundașul bistrițean Dan Matei. Finalul meciului i-a găsit pe bistrițeni în apărare, sub presiunea gazdelor, care au semnat prin Sin (minutul 90+3) ultima mare ocazie a meciului.

Astfel, meciul de debut în liga a II-a  al Gloriei Bistrița s-a încheiat cu un rezultat de egalitate, 1-1, considerat echitabil și de către directorul tehnic al alb-albaștrilor, Cristian Coroian:

„Puteam căștiga la fel cum și ei putea câștiga. Rezultatul este echitabil chiar dacă pe final am avut de suferit. A fost primul contact cu liga a II-a, a fost și presiunea suporterilor și emoțiile debutului; toate acestea au cântărit în economia jocului. Ne-am fi dorit să câștigăm aici, dar e bun și punctul obținut. Am făcut un joc bun, mai ales primele 15 minute din repriza secundă. După gol ne-am retras în apărare și am suferit mult pe final”, a declarat Cristian Coroian pentru Transilvania Reporter.

Următorul meci al Gloriei Bistrița va avea loc în data de 14 septembrie, acasă, în compania celor de la Minerul Motru care în prima etapă au învins cu un categoric 4-0 CSMioveni.

 

[stextbox id=”custom” caption=”Echipele de start”]CS U Craiova: Brac – Cârjă, Pătraşcu, Ljubincovic, I. Stanciu, Ad. Ionescu, Dragalina, Opriţa (Precup `62), Dragu (Ganea `69), Sin, Draghicevic (Voinea `83)

Gloria Bistriţa: Albuţ – Tîrcă, Hlincă (Fizeşan `65), D. Matei, Polgar (Sânmărtean `83) – Budăcan, Feher (M. Stancu `46), Mărginean, Chiţu, Antonache, Curtuiuş[/stextbox]

Distribuie:

Postaţi un comentariu