Galerie foto: Spectacol impresionant pe cerul Sătmarului

Mii de sătmăreni au admirat peisajul timp de 3 ore/ FOTO Vasile Mihovici

Puhoi de lume, sâmbătă, la Mitingul Aviatic de pe Aeroportul Internațional Satu Mare, al doilea show de acest gen din România, după Bucharest International Air Show 2013. Vedeta show-ului aviatic a fost echipa de acrobaţie aeriană Baltic Bees din Letonia, care a lăsat publicul cu gura căscată după ce au desenat pe cer o inimă străbătută de o săgeată.

După unele estimări ale organizatorilor, aproape 5.000 de sătmăreni au trecut pe la Aeroportul Internațional Satu Mare să admire evoluțiile parașutiștilor și piloților care s-au dat în spectacol pe cerul senin. Vremea a fost poate prea caldă, însă oamenii au venit pregătiți cu pălării pentru a se apăra de soarele arzător. Evident că partea cea mai atractivă a fost cea din aer. Ochii tuturor au fost încântați de zborurile îndrăznețe ale piloților, dar mai ales de modelele de avioane sau elicopterele care au putut fi fotografiate, atinse și, unele, chiar deschise pentru cei dornici de o fotografie.

Pe cer a fost spectacol desăvârșit. În ciuda caniculei, mii de oameni au stat ațintiți pe azuriul văzduhului să se bucure de acrobațiile efectuate cu măiestrie de piloții participanți. Fie că fost vorba de zborul unui MIG 21 LANCER dar şi al unui elicopter IAR 330 PUMA, sau de Baltic Bees, vedetele de anul acesta, toate evoluțiile au smuls multe suspine la fiecare manevră riscantă dar și ropote de aplauze.

Și cum să rămâi indiferent când Albinuțele Baltice din Letonia au desenat pe cer o inimă străbătută de o săgeată, o declarație de dragoste în toată regula pentru un public care a îndurat cuminte canicula?

La marele eveniment a participat și deputatul Mihai Sturzu, solist al trupei Hi-q, care în urmă cu doar două săptămâni a obținut brevetul de pilot. Pe lângă politică, cântăreţul Mihai Sturzu este pasionat şi de avioane, lăudându-se cu brevetul de pilot, dar şi cu 70 de ore de zbor.

[nggallery id=75]

 

 

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. dac says:

    Penibil, S.M. o tine intr-o veselie!! party after party, precum oltenii lui poanta, paine si circ, poanta ofera asa zisa paine nu din banii psd, nu intru in istorie, confunda romanii ( cu tziganii ) si cu un analfabet lipovean antonescu fara carte si poanta palgiatorul, coica si toata haita de rahati care .?? well..sunt la butoane..?? curios..cu cat sa va cumpara hotel DACIA, o ruina, sa cumpar acel hotel, primesc bani sa- il restaurez, arata RUINA, analfabetii ( alti anal ) conduc S.M. ce studii au?? sunt satul de hoti si ipocriti…

Postaţi un comentariu