Președinta Tribunalului îl contrazice pe ministrul Justiției

Președinta Tribunalului Satu Mare, Rodica Grosoș Maxim

Președinta Tribunalului Satu Mare, Rodica Grosoș Maxim, informează printr-un comunicat de presă că Ministerul Justiției nu a trimis nicio echipă de control așa cum anunțase ministrul Robert Cazanciuc, după incidentul de marți, când tavanul unei săli a Tribunalului s-a prăbușit în timpul ședinței de judecată.

Rodica Grosoș Maxim, președinta Tribunalului Satu Mare, a precizat că a fost prezentă mercuri la Ministerul Justiției, având programată o întâlnire încă de săptămâna trecută cu secretarul general adjunct Valentina Căpraru. Potrivit acesteia, discuțiile vizau tocmai probleme financiare legate de bugetul alocat pentru lucrările de reparații capitale la Palatul Justiției. ” La această întâlnire urma să se discute, și s-a și discutat de altfel, având în vedere rectificarea de buget care urmează, suplimentarea și redistribuirea unor sume de bani. În cadrul acestei întâniri, la care a participat și secretarul de stat Ovidiu Puțura, a fost analizată și situația creată de evenimentul din data de 16 iulie 2013, au fost lămurite problemele și s-a convenit asupra măsurilor ce se impun pentru ca Tribunalul și Judecătoria Satu Mare să își poată desfășura activitatea în condiții de siguranță în continuare. Dacă conducerea Ministerului de Justiție va aprecia că este necesar un control, acesta este binevenit, de altfel președintele Tribunalului, cu mai multe ocazii, printre care și întâlnirea la care s-a făcut referire, a invitat persoanele cu putere de decizie din minister să vină să vadă la fața locului care este situația, se arată în comunicatul Tribunalului Satu Mare.

Reamintim că ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat miercuri pentru AGERPRES, că a dispus ca un secretar de stat şi corpul de control al ministrului să se deplaseze la Satu Mare, pentru a verifica pe de o parte condiţiile care au determinat producerea incidentului de la tribunal, iar pe de altă parte cum au fost cheltuiţi banii alocaţi acestei instanţe pentru reparaţii.

El a precizat că pentru Tribunalul Satu Mare au fost alocaţi anul acesta 7 milioane lei pentru lucrări de reparaţii şi modernizare, sumă dublă faţă de cea alocată anul anterior. ‘Tribunalul Satu Mare se află într-un proces de reparaţii capitale şi modernizare, numai anul acesta fiind alocate şapte milioane lei’, a subliniat ministrul Justiţiei.

Potrivit comunicatului transmis astăzi de către Tribunalul Satu Mare, până în acest moment Ministerul Justiției nu a trimis nicio echipă de control pentru stabilirea cu exactitate a circumstanțelor în care s-a produs incidentul.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu