Miting împotriva eutanasierii maidanezilor la Satu Mare

Sursa foto: facebook.com

Un miting de protest împotriva noii legi adoptate de Parlamentul României, privind eutanasierea în masă a câinilor comunitari, va avea loc sâmbătă la Satu Mare.Reprezentanții și voluntarii asociațiilor de protecție a animalelor din județ, dar și sătmărenii iubitori de animale, sunt aşteptaţi la ora 16:00 în Grădina Romei de unde se vor deplasa în centrul orașului, până în fața Palatului Administrativ și înapoi.

Președinta asociației Freelifesm, Dorina Somogyi, a declarat că la mitingul de protest sunt așteptați toți sătmărenii care vor schimbarea legii, care spun NU eutanasierii, care vor soluții umane pentru rezolvarea problemei câinilor comunitari.

Legea adoptată prevede ca maidanezii să stea 14 zile lucrătoare în adăposturi, timp în care pot fi revendicaţi sau adoptaţi de persoane fizice sau asociaţii neguvernamentale. Dacă în acest timp nu vor fi adoptaţi, câinii fără stăpân vor fi eutanasiaţi.

Simultan, asociația Freelifesm a inițiat o petiție online împotriva eutanasierii câinilor fără stăpând din județul Satu Mare, care până joi a fost semnată de 41 de persoane. Consilierul primarului, Gheorghe Rentea, a minimalizat  amploarea fenomenului. Acesta a declarat că în Satu Mare situația este sub control,  fiind identificați doar 70 de maidanezi, din care o parte au fost deja ridicați de pe stradă.

Deputaţii au adoptat, marţi, cu 266 de voturi “pentru”, 23 “împotrivă” şi 20 de abţineri legea care permite eutanasierea maidanezilor. Potrivit actului normativ, soluţia finală poate fi aplicată câinilor care au fost capturaţi şi duşi în adăposturi, iar în termen de 14 zile nu au fost nici revendicaţi, nici eutanasiaţi.

Mai mult, autorităţile locale pot decide, în funcţie de numărul de locuri din adăposturi şi de bugetul prevăzut pentru această problemă, dacă vor ţine câinii o perioadă mai îndelungată în padocuri sau vor recurge la eutanasiere după cele 14 zile lucrătoare.

 

Distribuie:

Nu există Comentarii

 1. DEVORATTOR says:

  Sa ne pupati undeva cu mitingul vostru, pe noi, romanii majoritari! Si noi iubim cainii, dar NU II VOM PUNE NICIODATA MAI PRESUS DE SIGURANTA, SANATATEA SI VIATA OAMENILOR!

 2. BRAVO says:

  Si cat mai multe intoata tara!…
  Nu e vorba domnule “devorator’ de a lasa pe strazi caini care reprezinta un pericol,e vorba de a respinge un proiect de exterminare in masa ,fara ase nuanta de la caz la caz .fara a cauta masuri in sprijinul acestor animale care reprezinta un Simbol al prieteniei om-animal!
  Si sa avem pardon ,in pericol infinit mai mare il reprezinta tot oamenii ,nu animalele!
  Multi caini maidanezi sunt inofensivi,prietenosi,ba si fug de oameni caci au fost agresati cu sadism uneori.

Postaţi un comentariu