Locuitorii din Băbășești amenință cu blocarea DN 19 F din cauza stării proaste a acestuia

Localnicii sunt nemulțumiți de starea drumului

Localnicii din Băbășești vor să blocheze DN 19 F din localitate, dacă nu se reiau lucrările de modernizarea a carosabilului. Primarii comunei Odoreu – Dumitru Pop, Medieşu Aurit – Silviu Zetea şi Apa – Mihai Apan, s-au întâlnit vineri cu prefectul Eugeniu Avram, şeful departamentului de întreţineri din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Cluj, Vasile Sabău şi reprezentanţii firmei constructoare pentru a discuta problema.

Primarul Silviu Zetea a afirmat că localnicii din localitatea Băbăşeşti se plâng de faptul că praful de ciment aplicat pe baza drumului le intră în case, nu pot respira din cauza acestuia, iar starea fundaţiei se degradează dacă nu se aplică asfaltul. ”Oamenii vor să blocheze drumul, dacă nu se începe asfaltarea”, a precizat edilul.

Reprezentantul DRPD Cluj, Vasile Sabău, a declarat că au fost semnalate unele probleme privind calitatea pietrei folosite, fiind trimise probe la un laborator pentru efectuarea unei expertize. Totodată, au apărut neînţelegeri între firma care trebuia să execute fundaţia şi cea care trebuia să toarne asfaltul. Acesta a dat asigurări că cel târziu pe 25 septembrie, după finalizarea analizelor de laborator, asfaltarea va reîncepe.

Drumul Satu Mare – Odoreu – Medieşu Aurit – Apa, având o lungime de 25 de km, a fost trecut în categoria drumurilor naţionale în cursul anului trecut, scurtând distanţa dintre Satu Mare şi Baia Mare cu mai bine de 10 km. Ministerul Transporturilor a demarat un proiect pentru reabilitarea acestuia, însă lucrările începute în toamna anului trecut s-au desfăşurat anevoios.

Distribuie:

Postaţi un comentariu