Jumătate din profesori au promovat examenul de definitivat

Foto arhivă

Ministerul Educaţiei a afişat marţi, 23 iulie, rezultatele parţiale, înainte de contestaţii, la examenul de definitivat. În Satu Mare, au reuşit să ia note peste 8 şi să promoveze, astfel, examenul,  jumătate dintre candidaţii prezenţi.

Conform datelor remise de Inspectoratul Şcolar Judeţean,  în judeţul Satu Mare, din cei 150 candidaţi prezenţi la proba scrisă, un număr de 76 au obţinut note mai mari s-au egale decât 8, ceea ce înseamnă un procent de promovabilitate de 50, 66%.

Candidaţii nemulţumiţi de note au avut ocazia să depună contestaţii ieri, până la ora 21.00, dar și astăzi, în intervalul orar 8.00-15.00, la centrul unde au susţinut examenul, respectiv la Colegiul Economic „Gheorghe Dragoş” din Satu Mare.

Precizăm că promovarea acestui examen este obligatorie pentru rămânerea în învăţământ al unui cadru didactic, fiecare având dreptul la trei încercări pentru a promova. Potrivit metodologiei, „personalul didactic se poate prezenta la examen în trei sesiuni, în cel mult cinci ani de  la finalizarea stagiului”, stagiul fiind cel puţin un an la catedră sau ore de predare echivalente normei de un an.

Distribuie:

Postaţi un comentariu