Careienii își construiesc o cutie a timpului

Castelul Karolyi din Carei / Fotoreporter: Vasile Mihovici

Careienii sunt invitați, începând de astăzi, să participe la campania „Cutia timpului”. Mai exact, doritorii sunt rugați să aducă câte un obiect personal, de preferință legat de orașul în care locuiesc,  care urmează a fi îngropate pentru următorii 20 de ani.

După acest interval, mai exact în 10 august 2033, cutia cu obiecte urmează a fi dezgropată, iar proprietarii obiectelor vor putea reintra în posesia lor. Initiativa aparține a doi oameni de cultură careieni, Bogdan Georgescu (directorul Direcției de Cultură Carei) respectiv Hago Nandor (directorul Muzeului Carei). Ideea, venită în contextul apropiatelor Zile ale Careiului, are rostul de a păstra memoria acestor zile și a arăta generației următoare elemente din perioada contemporană a Careiului.

„Totodată, prin această capsulă a timpului oferim o modalitate prin care oameni total diferiți ai urbei noastre pot avea ceva în comun, atât acum cât și pentru 2 decenii”, ne-a declarat Bogdan Georgescu.

cutia-timpului

Cutia în care vor fi depozitate obiectele va fi confectionată din metal, impermeabilă și destul de solidă pentru a rezista două decenii. „Cutia timpului” urmează a fi îngropată în Parcul Dendrologic din Carei. Locația nu a fost stabilită exact, ci urmează a fi găsit un loc bine luminat care poate fi supravegheat în permanență. „Trebuie să găsim un loc sigur pentru a evita tentația unor concitadini de a o dezgropa în speranța descoperirii unei comori sau, de ce nu, pentru a o vinde la centrele de recoltare a fierului vechi”, a adăugat directorul Bogdan Georgescu. Menționăm că locuitorii Careiului pot aduce obiectele la Castelul Carolyi sau la sediul Direcției de Cultură, până la data de 6 august.

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu