Un sfert dintre candidaţi au promovat BAC-ul de toamnă

Sursa foto: adevarul.ro

Circa un sfert dintre candidaţii care s-au prezentat, în Sălaj, la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat, respectiv 183 dintr-un total de 716, adică 25, 56% au obţinut medii de promovare, potrivit datelor făcute publice luni de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Sălaj.

398 de absolvenţi de liceu nu au primit note peste 5, în vreme ce 133 de candidaţi au avut note cuprinse între 5 şi 6. În Sălaj, nu a fost nicio notă de 10, dar nici mai mari de 9, doar şase elevi obţinând medii cuprinse între 8 şi 9. Doi candidaţi au fost eliminaţi din examen, ca urmare a unor tentative de fraudare a bacalaureatului.

În cazul a două licee din mediul rural, niciun candidat nu a promovat examenul de bacalaureat.

‘Liceu tehnologic din Sâg şi Liceul tehnologic din Surduc au avut promovabilitate zero, situaţie similară cu cea din vară’, a precizat Gheorghe Bancea, inspector şcolar general al IŞJ Sălaj.

Din promoţia 2013 s-au prezentat la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat 665 de absolvenţi, 202 fiind din promoţiile anterioare.

În prima sesiune a bacalaureatului promovabilitatea a fost în Sălaj de 58, 34%, după soluţionarea contestaţiilor, respectiv 1.298 de elevi reuşiţi dintr-un total de 2.225 prezenţi la examen.

Distribuie:

Postaţi un comentariu