Simulare de incendiu la depozitele de carburanţi OMV Petrom

La exerciţiu au fost mobilizate importante forţe responsabile pentru situaţiile de urgenţă / Sursa foto: ronduldesibiu.ro

Un amplu exerciţiu demonstrativ de intervenţie pentru stingerea unui incendiu la un depozit de carburanţi al OMV Petrom a avut loc joi la Zalău, ca parte unui exerciţiu de alarmare publică a populaţiei în cazul producerii unui accident major în care au fost implicate substanţe periculoase în zona industrială oraşului.

‘Astăzi s-a desfăşurat în municipiul Zalău un exerciţiu de alarmare publică a populaţiei în cazul producerii unui accident major în care au fost implicate substanţe periculoase în zona industrială oraşului. Totodată s-a executat şi verificarea planului de urgenţă internă al SC OMV Petrom – punct de lucru depozit rezervă de stat Zalău, în cadrul căruia s-a realizat un amplu exerciţiu demonstrativ de intervenţie pentru stingerea unui incendiu la scurgeri de motorină în cuva de retenţie a unui bazin’, a declarat, la încheierea exerciţiului, Lucian Jacodi, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sălaj.

Potrivit sursei citate, scopul acţiunii a fost exersarea acţiunilor întreprinse de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) şi Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) al oraşului, precum şi a modului de comportare a populaţiei în cazul producerii unui accident chimic, fiind pornite şi sirenele de alarmare în tot municipiul.

‘Exerciţiul a vizat îndeplinirea mai multor obiective dintre care cele mai importante au fost următoarele: verificarea viabilităţii planului de înştiinţare-alarmare al localităţii, perfecţionarea deprinderilor autorităţilor locale în luarea deciziilor şi rezolvarea situaţiei de urgenţă create şi pregătirea formaţiunilor specializate ale serviciului voluntar’, a adăugat Jacodi.

La finalul simulării de stingere a incendiului a avut loc şi un exerciţiu demonstrativ de intervenţie în cazul unui accident auto, cu descarcerare.

La exerciţiu au fost mobilizate importante forţe responsabile pentru situaţiile de urgenţă, precum: ISU Sălaj, cu cinci autospeciale cu apă şi spumă, o descarcerare grea şi patru echipaje SMURD, ISU Maramureş cu o autospecială CBRN-chimic, biologic şi risc nuclear, jandarmi, poliţişti, Serviciul de Ambulanţă, Crucea Roşie, Spitalul Judeţean Zalău şi alte instituţii publice deconcentrate.

Distribuie:

Postaţi un comentariu