Măsuri pentru creşterea siguranţei rutiere a transportului de elevi

Sursa foto: timpolis.ro

Poliţiştii din Sălaj vor desfăşura în următoarele zile mai multe acţiuni vizând creşterea gradului de siguranţă rutieră a transportului de elevi, în contextul începutului noului an şcolar, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Tincuţa Dumuţa, purtător de cuvânt al IPJ Sălaj.

‘Vor fi inventariate autovehiculele destinate transportului elevilor, care deservesc unităţile şcolare din zona de competenţă, conducătorii autovehiculelor vor fi verificaţi sub aspectul îndeplinirii condiţiilor legale – deţinerea permisului de conducere corespunzător şi a certificatului de competenţă profesională, precum şi instruirea acestora privind respectarea normelor rutiere şi a destinaţiei autovehiculelor. În cazul autovehiculelor, vor fi verificate valabilitatea inspecţiei tehnice periodice şi asigurarea de răspundere civilă obligatorie’, a precizat reprezentantul IPJ Sălaj.

Potrivit sursei citate, acţiunile sunt motivate de faptul că în această perioadă minorii circulă mai intens pe drumurile publice şi pot fi implicaţi mai uşor în accidente de circulaţie. În perioada ianuarie-august 2013, pe raza judeţului Sălaj s-au înregistrat cinci accidente de circulaţie grave soldate cu victime, în care au fost implicaţi minori.

Distribuie:

Postaţi un comentariu