Ambasadorul Franţei ia pulsul Sălajului

Ambasadorul Franţei a sosit în vizită la Zalău

Vizita de două zile a în Sălaj a ambasadorului Franţei în România, Philippe Gustin, a debutat luni, la Zalău, cu o întâlnire cu autorităţile locale şi judeţene, oficialul francez având programată marţi o vizită la uzinele Michelin din capitala judeţului.
La întâlnirea de luni au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj, Tiberiu Marc, prefectul Ionel Ciunt şi primarul Zalăului, Radu Căpîlnaşiu alături de Eric Faidy – preşedinte Michelin Europa Centrală şi de Sud, Pascal Fresneau – consul onorific al Franţei la Cluj şi Christophe Pomez – directorul Institutului Francez din Cluj.

“În cadrul întâlnirii s-a făcut o prezentare a judeţului, a colaborării dintre compania Michelin şi autorităţile locale şi judeţene, a posibilelor colaborări între oamenii de afaceri români şi francezi, dar şi între administraţia din Sălaj şi cea din Franţa. Am identificat împreună nevoia de informaţie pentru oamenii de afaceri francezi care vor să investească în Sălaj, am discutat despre necesitatea de a pregăti noile generaţii de tehnicieni care vor lucra în industria judeţului, în particular la Michelin, dar şi proiectele sociale pe care le putem continua împreună cu compania franceză”, a precizat, la finalul întrevederii, Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj.

În opinia lui Tiberiu Marc, vizita poate fi o bună oportunitate de a prezenta punctele atractive ale Sălajului pentru investitorii francezi şi de a facilita relaţiile dintre investitori şi autorităţile locale.

Ambasadorul Franţei în România îşi va continua marţi periplul în Sălaj cu o vizită la uzinele Michelin din Zalău – Michelin Zalău Anvelope şi Michelin Zalău Cord.

Distribuie:

Postaţi un comentariu