Vasile Dîncu: Am votat singurul proiect de dezvoltare din această campanie

Foto: Dan Bodea

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat, duminică, după ce şi-a exercitat dreptul de vot pentru alegerile parlamentare, că votat singurul proiect de dezvoltare a României din campania electorală şi pentru ca românii să se întoarcă acasă, inclusiv cei care sunt acasă, dar nu se simt aşa.

„Am votat pentru resetarea sistemului, pentru a schimba logica sistemului politic din România, a trece de la o politică a dezbinării, a războiului politic continuu, a războiului permanent, la o politică a dezvoltării. Cred că trebuie, azi, când suntem în ceasul al 12-lea, mai avem doi ani până la 100 de ani de stat naţional, trebuie să schimbăm violent modul în care facem politică, să facem un nou contract social. Cred că în acest contract social oamenii trebuie puşi pe primul loc, oamenii înaintea profitului, trebuie să ne gândim la fericirea oamenilor şi mai puţin la statistici şi la scheme de dezvoltare statistică. Am senzaţia că oamenii aşteaptă în acest moment de la politicieni altceva decât ceea ce am oferit noi până acum în 25 de ani şi cred că trebuie să coborâm la aceste vise ale oamenilor şi să începem să le punem în faţa politicii, ca principalul scop al politicii”, a afirmat Vasile Dîncu.

Potrivit acestuia, e nevoie de o politică a dezvoltării şi nu de una ideologică, a împărţirii României în două.

„România are nevoie în acest moment mai mult de o politică civilă, o politică de dezvoltare, o politică de lucrări publice şi mai puţin de o politică a continuei lupte ideologice, a împărţirii României în două, o Românie bună şi o Românie rea, o Românie a celor care sunt curaţi şi o Românie a celor care nu sunt curaţi etc. Cred că este un moment în care trebuie să valorificăm ceea ce are bun România, resursele noastre, ca România să se poată întoarce acasă, să se poată  întoarce acasă şi cei care sunt acasă dar nu se simt bine în acest moment acasă. O politică pentru oameni, asta cred că este scopul politicii noastre în viitor şi acesta este proiectul în care cred. Am votat singurul proiect care a fost în această campanie electorală, singurul proiect de dezvoltare a României”, a conchis Vasile Dîncu.

Vicepremierul Vasile Dîncu a votat la secţia nr. 117 din Cluj-Napoca, alături de soţia sa,   Maria.

Postaţi un comentariu