Umbra lui Cioloş. La USR

Noul şi vechiu preşedinte al USR, Nicuşor Dan, spune că partidul său va pregăti un guvern din umbră pe care e posibil să-l conducă inclusiv Dacian Cioloş: „Am propus un calendar de un an şi jumătate pentru elaborarea programului politic complet al USR pentru România. La sfârşitul acestui proces vom selecta dintre toţi oamenii care au participat la dezbaterea pe program persoanele cele mai competente pentru fiecare domeniu şi persoana pentru primul ministru. În dezbaterea pe program o să invităm oameni din societate care cunosc diferitele domenii şi în componenţa acelui guvern pe care propun să-l anunţăm nu excludem să avem oameni din exteriorul USR. Dacian Cioloş, evident că nu este exclus, inclusiv să conducă guvernul din umbăr.

El a mai spus că îşi propune ca USR să devină al doilea partid al ţării, să se bată cu şanse la primăriile marilor oraşe şi rezultatul de la alegerile parlamentare din 2020 să-i permită să propună premierul.

Nicuşor Dan a fost ales, sâmbătă, pentru un nou mandat în funcţia de preşedinte al USR, în cadrul congresului partidului, cu 173 de voturi. Pe celelalte locuri s-au clasat, în ordine, Emanuel Ungureanu (61 de voturi), Şerban Marinescu (14) şi Cornelia-Florina German (3 voturi). De asemenea, au fost aleşi şi noii vicepreşedinţi: Elek Levente, Vlad Alexandrescu, Stelian Ion, Dan Barna, Ionuţ Moşteanu, Cristian Seidler şi Raluca Amariei. Ultima a fost aleasă în urma balotajului pe care l-a avut cu Cristian Ghinea.

Pe lângă vicepreşedinţi, în Biroul Naţional au mai fost aleşi Clotilde Armand (consilier sector 1), Cătălin Drulă (deputat USR Timiş), Cristian Ghica (senator USR Bucureşti), Florin Silviu Chereji (membru USR Cluj), Cornel Zainea (deputat USR Ilfov), Claudiu Năsui (deputat USR Bucureşti), Radu Mihail (senator USR Diaspora), Florina Presadă (senator USR Bucureşti), George Ţăranu (membru USR Iaşi), Ion Voinea (membru USR Bucureşti), Alin Ionuţ Arsu (consilier local USR Bucureşti), Dan Ivan (președinte USR Maramureș).
La congresul USR, desfăşurat la Cluj, în 12-14 mai, au participat peste 300 de membri, dintre care 260 de delegaţi cu drept de vot, din cele 47 de filiale judeţene ale partidului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu