UDMR trimite PSD Cluj la DEX

Foto: Dan Bodea

UDMR Cluj respinge atacurile referitoare la panourile electorale montate de Uniune la Cluj, panouri în care se spune că „Salvăm Clujul! De Bucureşti”.

„Mi se pare un mesaj axat pe o descentralizare fiscală; nu numai UDMR a vorbit de această chestiune, ani de zile şi partidele româneşti au vorbit de acest fapt. Nu este un mesaj segregaţionist, este o descentralizare fiscală, ca impozitele să rămână în mai mare proporţie pe loc şi să nu plece la bugetul central al ţării, ca să avem, de exemplu, din ce realiza marile investiţii în infrastructură. Eu sunt de 10 ani consilier local şi nu am putut să realizăm nici centura sudică de ocolire, nici centura nordică, din lipsă de fonduri. Cred că prin această iniţiativă –şi nu e vorba că nu suntem solidari cu celelalte regiuni ale ţării-, dar, în proporţie mai mare, să rămână taxele plătite de ardeleni aici şi să putem dezvolta Clujul şi Ardealul, ceea ce este important atât pentru români, cât şi pentru maghiari, deci nu ne poate acuza nimeni că are o conotaţie etnică acest demers”, a spus preşedintele UDMR Cluj, Csoma Botond.

PSD Cluj a remis un comunicat de presă în care acuză UDMR că foloseşte o retorică segregaţionistă.

„PSD Cluj constată cu îngrijorare că UDMR pregătește o campanie electorală în stilul anilor `90. Panourile montate în Cluj-Napoca conțin un mesaj greșit atât din punct de vedere economic cât și moral. PSD Cluj solicită UDMR să renunțe la retorica segregaționistă și să propună în competiția electorală măsuri economice concrete pentru îmbunătățirea calității vieții românilor”, se arată în comunicatul PSD Cluj.

În replică, Csoma Botond a declarat că UDMR n-o să retragă panourile respective şi spune că cei de la PSD nu ştiu ce înseamnă segregaţionism: „N-o să le retragem. M-a frapat declaraţia PSD. După părerea mea denotă stupiditate sau manipulare să susţii că o descentralizare fiscală înseamnă segregaţionism. Cred că cei de la PSD ar trebui să consulte mai des DEX-ul, să vadă ce înseamnă segregaţionism”.

UDMR Cluj şi-a depus, marţi, la Biroul Electoral Judeţean, lista de candidaţi pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. Pe primul loc pentru Camera Deputaţilor, UDMR Cluj l-a desemnat pe preşedintele său, Csoma Botond, iar pe locul al doilea figurează fostul ministru al Culturii Hegedus Csilla. La Senat, pe primul loc pe listă se află actualul senator de Cluj, Laszlo Attila.

„Sperăm să obţinem cel puţin două mandate la Camera Deputaţilor şi un mandat la Senat. Este o echipă bună, o echipă profesionistă, care poate să reprezinte interesele clujenilor în Parlamentul de la Bucureşti şi cred că vom reuşi să avem cel puţin două mandate de deputat şi un mandat de senator. Am avut aşa şi în 2004, când a fost sistemul pe liste, care este benefic reprezentării proporţionale”, a spus Csoma Botond.

1 Comentariu

  1. cetatean says:

    Orice bou poate observa ca din taxele ,,de la bucuresti”, cum s-a ,,tradus”,se fac autostrazi [ si de 2 ori] numai in transilvania !!! Ideea cu ,,taxele” de la bucuresti s-a auzit in har-cov cu multi ani in urma referitor la dobinzile bancare ale bancilor straine care s-ar stringe numai in buc.

Postaţi un comentariu