PSD și aliații săi au câștigat Clujul

Alianţa PSD-UNPR-PC a obţinut în judeţul Cluj cel mai mare număr de voturi la alegerile pentru Parlamentul European desfăşurate duminică, respectiv 24, 96%, rezultatele fiind finale.

Potrivit președintelui PSD, Victor Ponta, este pentru prima dată când acest partid câștigă alegerile în județul Cluj.

UDMR a fost a doua formaţiune în opţiunile de vot ale clujenilor, cu 16, 44 la sută, urmată de PDL, cu 16, 14 la sută. Pe locurile următoare s-au situat PNL cu 13, 75 la sută, PMP cu 6, 57 la sută, Forţa Civică cu 2, 95 la sută, PP-DD cu 2, 39 la sută, PRM cu 1, 87 şi Partidul Ecologist Român cu 1, 24.

Dintre candidaţii independenţi, cel mai mare număr de voturi le-a primit actorul Mircea Diaconu, care a fost votat de 6, 28 la sută dintre clujeni.

Şase partide au primit mai puţin de un procent la alegerile de duminică.

Purtătorului de cuvânt al Biroului Electoral Judeţean Cluj, Dan Tegzeşiu, a declarat luni că duminică s-au prezentat la vot 185.285 de persoane, reprezentând 30, 91 la sută din persoanele cu drept de vot înscrise pe listele electorale.

De asemenea, din totalul voturilor exprimate, 7.731 au fost declarate nule, acestea reprezentând 4, 17 la sută din buletinele de vot.

Distribuie:

Postaţi un comentariu