PSD sesizează ANI în cazul unei posibile incompatibilităţi a consilierului judeţean Mihai Seplecan. Seplecan: e o glumă

Mihai Seplecan

Preşedintele TSD Cluj, Horia Nasra a anunţat că a depus o sesizare către Agenţia Naţională de Integritate prin care supune atenției instituției o potențială nerespectare de către consilierul judeţean Mihai Seplecan a regimului juridic al conflictului de interese. Mihai Seplecan spune însă că e vorba doar de “o glumă proastă” a celor de la PSD.

“Domnul Seplecan Mihai a deținut funcția de consilier județean în cadrul Consiliului Județean Cluj și în legislatura 2008-2012. În perioada în care a deținut funcția de consilier județean, mai exact în perioada 2008 – 2014, acesta a participat la luarea unor hotărâri cu privire la care a avut și un interes personal, astfel încât interesele sale ca persoană privată au influenţat necorespunzător îndeplinirea obligaţiilor şi responsabilităţilor oficiale. În concret, în perioada exercitării funcției de consilier județean, domnul Seplecan Mihai a încheiat cu anumite unități administrativ-teritoriale (comune) din Judetul Cluj contracte individuale de muncă având ca obiect prestarea asistenței juridice (în calitate de jurist) în favoarea acestora. Este vorba de comuna Beliș și comuna Sânpaul”, se arată în comunicatul de presă semnat de preşedintele TSD Cluj.

Horia Nasra arată în sesizarea sa că din declaraţiile de avere ale lui Mihai Seplecan reiese că acesta a obţinut între 2010 şi 2012 venituri de peste 30.000 de lei de la aceste primării. În plus, consilierul judeţean ar fi votat cu “da” aprobarea a şase Hotărâri de Consiliu Judeţean prin care se alocau diferite sume de la buget inclusiv primăriilor cu care avea contracte de consultanţă juridică.

În schimb, Mihai Seplecan respinge toate aceste acuzaţii, pe care le consideră nefondate şi simple şicane politice. “Îi înţeleg pe cei de la PSD că sunt foarte supăraţi şi au aceste reacţii comunisto-securiste deoarece organizaţia PSD Cluj a scos cel mai slab scor pentru Victor Ponta. Ţin să le aduc aminte că nu sunt primii “prieteni” care mi-au făcut astfel de sesizări. Am avut până acum cel puţin 10 sesizări la ANI, unele chiar din partea unor colegi de partid, vorba aceea, fereşte-mă Doamne de prieteni, că de duşmani mă feresc singur, dar toate aceste sesizări nu au dus la nimic. Eu am încă din 2009 un punct de vedere de la ANI în care mi se spune că nu este vorba despre nici un conflict de interese. În loc să se ţină de glume, cei de la PSD mai bine ar face sesizări celor care şi-au bătut joc de proiectele Clujului, cum e aeroportul sau centrul de deşeuri, şi mai bine i-ar atrage atenţia prefectului Gheorghe Vuşcan să respecte legea şi în ceea ce priveşte desemnarea mea la conducerea Consiliului Judeţean”, a spus Mihai Seplecan pentru Transilvania Reporter.

Distribuie:

Postaţi un comentariu