PSD Cluj a depus o plângere penală la Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca şi cere verificarea listelor suplimentare

transilvaniareporter.us18.list-manage.com

PSD Cluj a depus o plângere penală la Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca şi cere verificarea listelor suplimentare de la secţiile de votare din judeţ de la primul tur al prezidenţialelor. Conducerea organizaţiei consideră că numărul celor care ar fi votat pe aceste liste, respectiv aproape 52.000 de persoane, este foarte mare.

Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a declarat că la Cluj în urma „turismului electoral a fost alterat nu numai rezultatul final al alegerilor, ci şi opţiunea alegătorilor”. Acesta a precizat că din această cauză PSD Cluj a depus o plângere penală la Parchet pentru infracţiunea de fraudă la vot.  „PSD Cluj a depus, marţi, o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca pentru săvârşirea infracţiunii de fraudă la vot şi am cerut verificarea listelor suplimentare de la nivelul judeţului Cluj, înregistrate în turul I al alegerilor prezidenţiale, deoarece numărul celor care au votat pe aceste liste, peste 51.000 de persoane, a fost foarte mare. Parchetul să-i verifice pe cei care au votat de mai multe ori, în condiţiile în care mai mulţi membri de partid ne-au reclamat faptul că pe aceste liste au fost mulţi cetăţeni din Tulcea, Prahova, Braşov, Vâlcea, ceea ce ne indică un turism electoral. Raportat la aceste constatări, credem că a fost alterat nu numai rezultatul final al alegerilor, ci şi opţiunea alegătorilor”, a declarat Remus Lăpuşan.

Formaţiunea politică cere să se verifice dacă persoanele care au votat pe listele suplimentare au votat şi pe listele electorale permanente din localitatea de domiciliu, dacă au completat declaraţiile pe proprie răspundere şi dacă semnăturile de pe listele suplimentare corespund cu cele de pe declaraţiile pe proprie răspundere.

În judeţul Cluj au votat pe listele suplimentare în primul tur al alegerilor prezidenţiale 51.714 de persoane, dublu faţă de cifra înregistrată la alegerile prezidenţiale din 2009.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale a fost câştigat de Klaus Iohannis în judeţul Cluj, el obţinând 42, 53% din voturi, în timp ce Victor Ponta, a obţinut 23, 79 % din voturi

Postaţi un comentariu