MRU: Până la mijlocul toamnei, Alianţa DA va concentra toate partidele mici de centru-dreapta

Mihai Răzvan Ungureanu crede că singurul viitor al dreptei este un mare partid de centru-dreapta

Aflat într-un turneu national, fostul șef al guvernului și actualul lider al formațiunii „Forța Civică”, Mihai Răzvan Ungureanu, a făcut o oprire și în orașul Beclean din județul Bistrița-Năsăud. Cu aceasta ocazie, fostul premier a anunțat că până la toamnă, Alianța pentru Dreptate și Adevăr va îngloba în structurile sale toate partidele mici de centru-dreapta.

„Cred că singurul viitor al dreptei, ca să depăşim ipocrizia, este un mare partid în centru-dreapta, care să fie suficient de flexibil şi de modern pentru a adăposti toate orientările doctrinaire. În 2014 nu o să avem un partid unic, dar – şi este minimul dezirabil – putem găsi o formulă de alianţă electorală pentru a susţine un singur candidat, ceea ce înseamnă toate forţele şi toate resursele pentru un singur proiect. Eu propun alianţă electorală şi pentru lista comună la europarlamentare. În cazul în care se ajunge la listă comună la europarlamentare, dreapta – ceea ce înseamnă Forţa Civică, PNŢCD, PDL şi Mişcarea Populară – putem, colaborând, să scoatem o listă de 10 până la 12 poziţii în Parlamentul European.”, a declarant senatorul în cadrul conferinței de presă.

În contextul declarațiilor lui Vasile Blaga și ale Elenei Udrea care se arată tot mai deschiși spre alegerea unui singur candidat al formațiunilor de centru-dreapta pentru alegerile prezidențiale din 2014, MRU a adus în discuție și un portret al președintelui capabil să rezolve problemele țării.

„Cred că este nevoie să avem un preşedinte din generaţia care în anii 1989-1990 avea undeva la 20, 22 de ani, care nu a uitat nici ce a însemnat România înainte de 1989, care în 1990 a crezut că se poate altfel şi care nu şi-a uitat acel ideal, dar care a avut timp între 1990 şi 2013 să muncească şi să arate că pot fi buni în profesia pentru care şi-au luat diploma. Şi, în fine, să spargă acest mare blestem al clasei politice româneşti, care are două mari defecte: mediocritatea şi lenea”, a spus Ungureanu.

De asemenea, liderul formațiunii „Forța Civică” a ținut să laude atitudinea primarilor pe care i-a întâlnit în turneul său prin țară, declarându-se încântat de faptul că mulți dintre ei au făcut abstracție de culoarea politică și l-au primit  cu brațele deschise, fără să ezite să-i ceară sfatul.

Mihai Răzvan Ungureanu a mai adăugat că viitorul candidat al dreptei pentru alegerile prezidențiale din 2014 va fi ales de populație, acțiunea de sondare a opiniei publice în acest sens fiind deja începută.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu