Mihai Seplecan vrea să candideze la fotoliul de primar susținut de UNPR

Mihai Seplecan

După ce în urmă cu două zile colegii săi de partid din PNL au decis să înceapă demersurile pentru sancționarea sa, dar fără să-l excludă din partid, președintele Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan declară că se regăsește în genul de politică promovată de Gabriel Oprea și că anul viitor va candida pentru funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca cu sprijinul UNPR.

”Mă regăsesc în genul de politică promovată de domnul Gabriel Oprea: pe litera și spiritul Legii și, prin Lege, numai în interesul cetățenilor. Niciodată, la fel ca domnia sa, nu am ales calea ușoară – drept dovadă sunt anii de muncă în politică, de la lipitor de afișe, la președinția CJ Cluj. Știu că mulți mă contestă acum. Mă contestă pentru că nu am cedat și nu am pus partidul de-asupra intereselor cetățenilor, am refuzat să consider că voința politică și ceea ce mi se ordonă de la partid ar putea suplini litera și spiritul Legii. Este normal că am devenit indezirabil și ușor de înlocuit – pentru ei eram doar unealta prin care se puteau îngropa scheleții de prin dulapurile a zece ani de administrație publică. Îi anunț că așa ceva nu se poate. Nu vreau să nu respect Legea.

La fel ca și domnul Oprea sunt omul legii, vertical și de cuvânt. Nu fac decât ce am făcut și până acum, să îmi respect angajamentul politic, promisiunile făcute cetățenilor: respect față de lege, respect față de cetățenii acestei națiuni, implicare pentru bunăstarea tuturor, pentru un trai decent, luptă împotriva hoției, aplicarea legii. Siguranța statului este dată de siguranța în care trăiesc cetățenii în slujba căruia cei care ocupă vremelnic niște funcții ttebuie să muncească. Trebuie să slujească. Acesta este interesul național: o Românie puternică, cu cetățeni fericiți care să nu-și mai amaneteze viitorul lor și al copiilor lor în numele hoțiilor unor politicieni corupți.  Doresc să fac și să promovez o astfel de politică, una curată, în spiritul și litera legii, constructivă, în interesul cetățenilor, una prin care să se facă curățenie atât în politică, cât și în administrație. Vin să fac curățenie.

În 2016 voi fi primarul municipiului Cluj-Napoca cu suținerea și sprijinul celor cărora le place genul de politică pe care îl propun: onest, vertical, în interesul cetățenilor, fără hoții și fără partipriuri politice. Voi fi primarul muncipiului Cluj-Napoca cu sprijinul și susținerea vicepremierului Gabriel Oprea și a UNPR”, a transmis Seplecan printr-un comunicat de presă.

La finle lunii septembrie, conducerea PNL Cluj a decis să-i retragă sprijinul politic preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Mihai Seplecan, pe motiv că acesta blochează proiectele judeţului.
Ulterior, Mihai Seplecan a declarat că, la alegerile din 2016, nu mai este interesat de şefia Consiliului Judeţean Cluj, ci vizează Primăria Cluj Napoca.
PNL Cluj a decis, vineri, în şedinţa Biroului Politic Judeţean (BPJ), să înceapă procedura de excludere din partid a preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Mihai Seplecan.

Distribuie:

Nu există Comentarii

Postaţi un comentariu