Deputatul Gurzău, suspendat din PDL pentru că a votat super-imunitatea

Adrian Gurzău

Cei trei parlamentari PDL care ar fi votat pentru sau s-au abţinut la votul din Parlament privind modificările la Codul Penal, respectiv Adrian Gurzău, Gheorghe Udrişte şi Dragoş Gunia, au fost suspendaţi din partid pentru o perioadă de trei luni, a decis, luni, Colegiul director al PDL.

Decizia a fost anunțată de preşedintele PDL,  Vasile Blaga. El a precizat că în perioada în care “cineva este sancţionat” nu participă la votul din Parlament. „Am avut trei colegi, doi au votat «pentru» la modificarea unui articol din Codul Penal care se referă la incompatibilităţi, deci trei au votat «pentru» şi unul s-a abţinut, i-am audiat şi eu cred în sinceritatea lor când au spus că au greşit, dar până la urmă discutăm despre imaginea PDL şi prin votul majorităţii membrilor Colegiului director au fost sancţionaţi cu suspendare pe o perioadă de trei luni din partid”, a spus Blaga.

Deputatul clujean Adrian Gurzău susține însă că este victima unei erori. „Nici în lista publicată de Evenimentul Zilei nu apar că aș fi votat superimunitatea parlamentară. Nici în cea publicată de Gândul. Poate este timpul să fiu și eu crezut…? Sau doar am fost cântărit, judecat și executat, fără să mai fiu și judecat?”, scria acesta în 12 decembrie pe pagina sa de Facebook.

Adrian Gurzău a fost ales în Colegiul 4 Cluj-Napoca,  care cuprinde o parte din cartierul Mărăști, cartierele Între Lacuri, Someșeni, Iris, Bulgaria, Dâmbu Rotund, Gruia și o parte din Centru.

Sunt unul dintre acei tineri care se mândresc cu faptul că sunt români și nu găsesc în aceasta absolut niciun motiv de rușine. Cred în calitățile și demnitatea românilor ca națiune, iar această convingere mă ghidează în activitatea mea politică. – Adrian Gurzău despre sine însuși pe pagina web oficială

Distribuie:

Postaţi un comentariu