200 de USR-işti pot face referendum când vor în partid

Membrii USR au decis, în cadrul congresului lor, organizat la Cluj, că pot să facă oricând referendum în partidul lor, cu condiţia să fie cel puţin 200 de membri.

„O modificare inovativă faţă de statutele celorlalte partide este consultarea tuturor membrilor, prin mijloace electronice, pe subiecte importante, pe care le stabileşte Biroul Naţional sau un număr de membri, pe care l-am stabilit a fi 200. Faţă de statutul vechi –dar e ce găsim şi la alte partide- avem un comitet politic în care este şi Biroul Naţional, dar şi reprezentanţii judeţelor şi parlamentarii şi consilierii locali”, a declarat preşedintele USR, Nicuşor Dan.

Dezbaterile de le congres pe statutul USR au durat foarte mult şi au decalat programul cu circa patru ore, deşi au fost alte faze premergătoare dedicate aceluiaşi statut.

„Suntem un partid cu oameni independenţi, care nu depind de conducerea partidului ca să primească un post de şef la pieţe sau aşa ceva şi atunci fiecare se exprimă liber, mai ales că e primul congres, în care se dezbate primul statut; vedeţi, e o atmosferă efervescentă. A fost un calendar care a început în martie; oamenii au trimis amendamente la statutul vechi, care au însumat 450 de pagini, a fost o echipă de jurişti care a sintetizat, după care au fost trei zile de dezbateri, în care au fost parlamentarii, preşedinţii de filiale judeţene, câţiva consilieri din Bucureşti, cam 100 de persoane. Atunci s-a ajuns la o formă definitivă pe care acest organ a propus-o congresului, dar cum noi suntem oameni liberi, au venit şi aici foarte multe amendamente”, a mai spus Dan.

USR își alege o nouă conducere, în cadrul primului său congres naţional, care are loc la Cluj-Napoca, în perioada 12-14 mai.

Pentru funcția de președinte al USR și-au depus candidaturile Nicușor Dan, Emanuel Ungureanu, Șerban Marinescu și Cornelia-Florina German.

Distribuie:

Postaţi un comentariu