Mister, probleme?

99 de zile a stat cocoțată CFR-ul în fruntea clasamentului Ligii 1, timp în care a obținut și rezultate notabile în Liga Europa. 31 august a fost ziua în care campionii au fost detronați, temporar, din fotoliul de lider, după un eșec la Giurgiu, scor 2-3 cu Astra. La momentul cu pricina astralii păreau doar o grupare de mijlocul clasamentului, pe când CFR-ul lui Dan Petrescu, chiar și învinsă la Giurgiu, era echipa momentului. Lider era, pentru doar o etapă, Gaz Metan Mediaș, iar pe celelalte locuri de play-off erau Viitorul Constanța, U Craiova, Poli Iași și FC Botoșani.

Feroviarii au revenit rapid în fruntea clasamentului, dar acea înfrângere de la Giurgiu a fost momentul în care ceva s-a întâmplat. Știm, feroviarii își încasează salariile și primele în funcție de calendarul de plăți al UEFA, dar nu acesta pare să fie, cel puțin aparent, adevăratul motiv al decăderii campioanei. Înfrângerea cu Astra, de la sfârșitul lunii august a fost primul eșec dintr-o serie de opt etape fără victorie pe teren străin pentru „Super Dan” și ai lui. Convins că jucătorii lui nu pot face față pe mai multe fronturi, antrenorul a divizat echipa.

Dacă lotul de Europa și-a făcut datoria, echipa de Liga 1 a început să se poticnească unde ne-am fi așteptat mai puțin. Doar egal cu FCSB, o echipă total debusolată în urmă cu trei luni, eșec la Iași, în fața unei echipe care nu mai câștigase vreun meci de 7 etape, alte remize la Dinamo și Hermannstadt, două formații, totuși, de play-out și, cireașa de pe tort, 1-2 la Botoșani. Situația este cel puțin ciudată în condițiile în care CFR rămâne, în Liga 1, echipa cu cel mai bun atac (42 de goluri marcate), și cea mai bună apărare (doar 16 goluri încasate).

Adevărul este că orice meci în plus, față de cele din campionat, le cam încurcă pe echipele din Liga 1, drept dovadă doar CFR-ul se încăpățânează, și poate, deocamdată, să joace în cupele europene. Dar, când bucuria jocului dispare, apare presiunea, iar această stare de fapt nu pare să fie stăpânită de echipa tehnică a campioanei, altfel ce să înțelegem din declarația secundului Alin Minteuan? „Sperăm ca odată cu terminarea acestor meciuri europene să avem o constanță și la meciurile din deplasare, în Liga 1. Oricum, degeaba ne plângem, dacă nu obţinem puncte, va fi greu să rămânem sus în clasament!”.

Distribuie:

Postaţi un comentariu