Contrabandiști prinși cu 17 focuri de armă la granița cu Ucraina

Întreaga cantitate de țigări a fost confiscată / Sursa foto: ijpfmm.ro

Un număr de şapte contrabandiști de țigări ucraineni au fost reținuți în această dimineață de poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, după ce aceștia au tras 17 focuri de avertisment în plan vertical.  Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de peste 430.000 lei, a fost confiscată.

Conform unui comunicat remis de I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, şapte ucraineni, cu vârste cuprinse între 20 si 33 de ani, au fost reținuți în această dimineață sub acuzația de  contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat. Ajunși pe malul românesc al Tisei cu ajutorul unei bărci pneumatice, aceștia au început să descarce mai multe colete și să le transporte spre un microbuz. Deoarece bărbații nu s-au supus somațiilor verbale, polițiștii au tras 10 focuri de avertisment în plan vertical, reuşind reţinerea a șapte cetăţeni ucraineni. Cele 11.340 pachete ţigări, marca „Viceroy”, în valoare de 102.060 de lei au fost confiscate, iar microbusul, în valoare de 22.500 lei, a fost indisponibilizat.

Pe de altă parte, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Rădăuţi au  depistat  ieri un autoturism de teren marca „Mitsubishi”, suspect că transportă ţigări provenite din contrabandă. Potrivit sursei citate, șoferul a refuzat să oprească la semnalele efectuate de poliţiştii de frontieră, aceștia trăgând şapte focuri de armă în plan vertical  şi spre pneurile maşinii. Șoferul a reușit să scape, după ce și-a abandonat mașina și a fugit într-o zonă împădurită.

“În urma controlului efectuat, asupra maşinii a fost descoperită cantitatea de 11.340 pachete ţigări, marca „Viceroy”, de provenienţă ucraineană, în valoare de 102.060 de lei, care a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul de teren, în valoare de peste 13.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul punctului de Lucru Vicov, în vederea continuării cercetărilor.”, se mai arată în comunicat.

contranbanda

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu