Borșenii nu cred în promisiuni. Starea jalnică a DN 18 îi scoate din nou în stradă

Autoritățile dau asigurări că lucrările la DN 18 încep în aceste zile / Sursa foto: ziarmm.ro

Locuitorii din Borşa se pregătesc pentru un „august incendiar”. Aceștia au de gând să continue protestele legate de starea jalnică a drumului DN 18, care trece şi prin localitatea lor. Asta cu toate că reprezentanţii Guvernului în teritoriu dau asigurări că lucrările la DN 18 încep în aceste zile.

După ce în 6 iulie, câteva sute de borşeni au blocat DN18 timp de câteva ore în semn de protest, pe data de 10 august borşenii se pregătesc să iasă din nou în stradă.

„Eu și ceilalţi care am fost acolo la protest nu reprezentăm nimic mai mult decât ceea ce suntem: cetăţeni ai oraşului Borşa, trataţi cu maximă indiferenţă de orice conducere politică a ţării. Pentru că am fost puţini, prefectul nu a venit la protest. Pentru că am fost puţini, am fost minţiţi. Pentru că am fost puţini se încearcă să fim manipulaţi. Azi am primit certitudinea că totul a fost o cacealma a autorităţilor pentru a tergiversa lucrările şi pentru a calma spiritele. Nu se găsesc bani pentru DN18. Există mereu pentru altceva, dar niciodată pentru Borşa”, spune medicul borşean Horaţiu Dincă, iniţiatorul protestului.

Acesta a precizat că dacă la primul protest ar fi fost 1.000 de oameni, puteau cere semnarea acordurilor de continuare a lucrărilor pe loc și speră ca acest lucru să se întâmple la protestul din 10 august.

În timp ce borşenii se plâng de starea jalnică a DN 18 şi ies în stradă să protesteze, reprezentanţii Primăriei Borşa a pus câteva bannere mari prin care anunţă că drumul nu este în administraţia lor ci a Companiei Naţionale de Drumuri.

Autorităţile dau asigurări că încep lucrările

De cealaltă parte, reprezentanţii Guvernului în teritoriu dau asigurări că lucrările la DN 18, sectorul Moisei-Iacobeni, încep de luni, 22 iulie. Prefectul județului Maramureș, Anton Rohian,   a declarat că a avut o întâlnire cu E.S. Dan Ben-Eliezer,  ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Israelului în România, cu care a discutat despre necesitatea începerii lucrărilor de reabilitare pe DN18, tronsonul Moisei-Iacobeni.

”Am găsit înţelegerea necesară, iar împreună cu directorul societăţii, Avraham Morgenstern,  m-am deplasat pe sectorul drumului naţional. Acesta a constatat că partea carosabilă se află într-o stare degradată şi că sunt necesare efectuarea, în regim de urgenţă, a lucrărilor de reparaţii”, a spus prefectul.

Acesta a precizat că va semna un memorandum cu Instituţia Prefectului-Judeţul Suceava, în scopul de a asigura efectuarea lucrărilor pe sectorul care face legătura între cele două judeţe (limita dintre judeţul Maramureş şi judeţul Suceava).

Cu toate asigurările date de autorităţi, borşenii sunt decişi să iasă în stradă pe 10 august. Iniţiatorul protestului, Horaţiu Dincă, spune că mizează pe participarea a cel puţin 1.000 de oameni.

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu