Grupului românesc Smart Diesel a fost achiziționat de către nemții de la DKV Euro Service

Cea mai mare companie antreprenorială din domeniul cardurilor de combustibil din România a fost achiziționată de către grupul german DKV Euro Service, cel mai important furnizor european de servicii de carduri de combustibil și mobilitate pentru industria logisticii și transporturilor, activ în 45 de țări, informează cele două părți implicate în tranzacție.

Smart Diesel este cea mai mare companie independentă de combustibil din România, oferind celor peste 11.000 de clienți carduri de combustibil, combustibil vrac, soluție pentru plata taxelor rutiere și servicii de recuperare a TVA. Smart Diesel operează 36 de benzinării în România, iar unul dintre cardurile sale este acceptat în peste 1.800 de benzinării din străinătate.

Smart Diesel Group va continua să funcționeze ca unitate de sine stătătoare în cadrul grupului DKV, valorificând „sinergiile rezultate prin parteneriatul cu DKV”, afirmă reprezentanții părții germane din tranzacție.

Tranzacția urmează să fie supusă aprobării Consiliului Concurenței din România pentru a putea fi finalizată.

Încheierea tranzacției a fost asistată de către Alexandru Medelean (Wise Way Advisors) și Florin Cerna (BrinkThink Management), în calitate de M&A lead advisors. Cei doi au mai asistat o serie de antreprenori români în derularea unor proiecte de tranzacții complexe precum Betty Ice (producător de înghețată din Suceava), Energobit, Electrogrup, Transavia etc. De asemenea, lor li se datorează fondarea la Cluj-Napoca, în cadrul Universității Babeș-Bolyai, a primei catedre private din România dedicată antreprenorilor și afacerilor de familie.

Distribuie:

Postaţi un comentariu