Drumurile judeţene, “proiect prioritar” pe fonduri europene pentru Regiunea Nord-Vest

Modernizarea şi repararea drumurilor judeţene a fost declarat “proiect prioritar” de toate judeţele din Regiunea Nord-Vest în viitorul exerciţiu financiar 2014-2020, a precizat directorul Agenţiei ADRNV, Marcel Boloş.

Aceasta va fi de altfel singurul proiect regional care se conturează deocamdată în cele şase judeţe. Valoarea proiectului denumit “Transilvania de Nord” este de 459 de milioane de euro şi cuprinde 820 de kilometri de drumuri judeţene care vor deservi o populaţie de 811.000 de persoane. “Clujul are 179 de kilometri propuşi, Bihor 116 kilometri, Bistriţa 121 kilometri, Maramureş 180, Satu Mare 129 şi Sălaj 92 de kilometri. La Cluj cei 179 de kilomeztri au fost împărţiţi pe trei loturi”, a spus Marcel Boloş.

“Strategic proiectul este foarte bun, să vedem cum vom reuşi implementarea. Drumurile au fost alese astfel încât traversează tot judeţul şi asigură o cale fluidă de acces, de exemplu avem legătura cu Bistriţa, cu Alba”, a precizat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Vakar Istvan.

ADRNV a primit deja 2200 de idei de proiecte pentru viitorul exerciţiu financiar. Cele mai mari solicitări au venit tocmai din domeniul transportului, respectiv al infrastructurii de transport, valoarea lor fiind de 7, 2 miliarde de euro.

Distribuie:

Postaţi un comentariu