Cea mai verde clădire din afara Bucureștiului este în Cluj

Foto: Dan Bodea
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

“The Office” Cluj-Napoca, inaugurat doar cu câteva luni în urmă, este prima clădire de birouri dezvoltată în afara Bucureștiului care primește certificarea BREEAM Excellent.

Certificarea obținută, BREEAM Excelent, recomandă The Office drept cea mai verde clădire inaugurată până în acest moment în afara Bucureștiului. Planurile noastre de a respecta cu adevărat standardele internaţionale prevăzute pentru clasa A, incluzând aici grija față de mediu, dar și sustenabilitatea proiectului, dimensiunea, calitatea, facilităţile și serviciile oferite sunt recunoscute oficial prin cel mai înalt grad de certificare obținut până acum de un proiect dezvoltat în țară “, subliniază Lori Collin, Leasing Manager NEPI, fondul care deţine acest proiect.

Prima fază a complexului de birouri cuprinde o suprafață închiriabilă de 19.000 mp șia atins un grad de ocupare de peste 80% la șase luni de la inaugurare. Interesul manifestat pentru “The Office” provine atât din partea companiilor multinaţionale, cu precădere din sectorul IT/C sau firmelor de engineering deja prezente în Cluj-Napoca, cât şi din sfera operatorilor de servicii. Printre companiile cu care au fost încheiate deja contracte se numără: Yonder, National Instruments, Bombardier, Yardi Systems, 3Pillar Global, Layershift Technologies, Deloitte, Blue Projects.

Conceptul nostru pune un accent deosebit pe performanța energetică, ceea ce se va traduce printr-un avantaj competitiv concret: costuri de întreținere scăzute și economii anuale semnificative pentru companiile chiriașe. Astfel, salutăm inițiativa autorităților clujene de a încuraja, prin schema de impozitare, dezvoltarea proiectelor sustenabile din punct de vedere energetic, cu atât mai mult cu cât vorbim de prima inițiativă de acest gen pentru un oraș din România. Cea mai verde clădire din afara Bucureștiului nu a fost întâmplător dezvoltată la Cluj”, a declarat Ovidiu Șandor, co-dezvoltatorul complexului de birouri.

The Office” include o zonă de servicii şi de retail şi un centru de conferințe, funcțional începând din această vară.

 

Postaţi un comentariu